Tudnátok mondani egyszerű és igazán finom párolt rizs receptet?
he???
vagyis azt kérdezed, hogyan kell rizst főzni???????
legjobb ételpárolóban lesz, kis sóval és fokhagymával, de erősen függ a rizs minőségétől
ahogy én szoktam. 25 deka rizst kevés zsíron megfuttatok, hogy minden szemet érjen a zsiradék, a rizsszemek üvegessé válnak. ezt a mennyiséget másfélszer annyi forró vízzel fölengedem, és megsózom. jól átkeverem és fedő alatt addig főzöm, míg ezt a vizet föl nem szívta.
ekkor megint átkeverem, elzárom a gázt és a platnival együtt hátrateszem a gázon.dupla konyharuhával letakarom
és mire a zöldségeket megpárolom a rizs is finom pergős lesz.
zöldségek általában zöldborsó, gomba, sárgarépa, mexikói mix valamelyike.van amikor piros kaliforniai paprikát és kukoricát teszek bele. vágott petrezselyem minden esetben
kerül rá.
mi így szeretjük:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!