Hogyan lehet finom párolt zöldségeket késziteni, amit a gyerekeim is megennének?
Egy kis olívaolajon vajat olvasztasz és abban párolod puhára a zöldségeket, fűszerezed. Nem tudom milyen fűszerezést szeretnek, de próbálj ki változatos friss zöldfűszereket, rozmaring, bazsalikom, oregánó, majoranna, zsálya, stb. és meglátod mi válik be (azért ne mind egyszerre).
Figyelj arra, hogy összeillő zöldségeket készíts, ne csak úgy bele a nagyvilágba keverd az ízeket.
Készíthetsz hozzá valami tejfölös, tejszínes vagy más mártogatóst is, amit a zöldségek mellé tálalsz, tunkolni minden gyerek szeret :))
En a wok zoldsegkevereket ajanlom, abba vannak erdekesebb zoldsegek, ez tetszeni fog a gyerekeknek. En olivan szoktam parolni-piritani a wokban, de ha neked nincs, akkor teflonserpenyoben is keszitheted. Eleg egy minimalis fuszerezes, az a jo, ha erzik es
szokjak a zoldsegek valodi izet. Reszelj ra avegen egy kis sajtot. Izleni fog nekik, tapasztalatbol mondom!
A masik nepszeru otlet, ez a lanykam egyik kedvenc korete: tepsibe vagok eloparolt cukkinit, padlizsant, gombat es sargarepat kozepesen vastagra szelve, melle teszek
szinten eloparolt aprobb brokkoli es karfiolrozsakat, vegul kelbimbot es felbe vagott koktelparadicsomot. Lespriccelem olivaval az zoldsegeket, lefedem alufoliaval es mehet is a sutobe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!