Olcsó és finom mártás/öntet rízshez, párolt zöldséghez és fűszeres csirkéhez?
Jövőhéten ezt szeretnék csinálni, gondolkodom uborka salátán is mellé :)
De hasmenést se szeretnék, ehhez kéne finom öntet :)
A csirke sütőben fog készülni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
első vagyok.
Jó lehet még a barbecue mártás is.
1/dl. étolaj
2 és fél dl. kechup
1 és fél dl. víz
2 ek Worchester-mártás
1/2 dl. almaecet
2 tk. angol mustár
1 csapott tk. só
1/2 tk. őrőlt fekete bors
Keverd össze az alapanyagokat egy közepes méretű lábosban, és kis lángon, fedő nélkül főzd 20 percig, majd hagyd kihűlni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha gombamártás (ahogy az első írta), az jó mindegyikhez, ha egy tányéron egyszerre tálalod a felsoroltakat. Esetleg még a tartár-mártás is jó lehet hozzájuk.
Ha a csirke + rizs, akkor jó a fokhagymás-tejfölös is, vagy a sajt-mártás, de ezeket én pl. a párolt zöldséghez nem tudnám elképzelni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Köszönöm a tippeket :)
Na és a gomba mártás, hogyan készül?? :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha ez esetleg nem nyeri el a tetszésed, a google-ba beírva még további elkészítési módokat is találsz.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
a svédgomba is jó választás lenne. paradicsomos, babérlevesles, citromos , vagyis nagyon kellemes pikáns, minden körethet és sülthöz passzol.
ha akarod, szívesen leírom, hogy én hogyan készítem.
Hmm, Jól hangzik a svédgomba is :)
Hogy készíted kedves válaszoló???
Ha már itt tartunk ki milyen sütit javasolna ezek után? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!