Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a különbség a párolt és a...

Mi a különbség a párolt és a főtt rizs között?

Figyelt kérdés
2012. febr. 18. 15:42
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a párolt rizst zsiradékon kicsit megpiritják és annyi vizzel öntik fel, amennyit éppen felvesz.

A főtt rizst pedig sok vizben kifőzik és leszűrik.

2012. febr. 18. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Így van.

Régen még csak főzték a rizst, és leszűrés után kevés forró zsíron átforgatták, sózták, borsozták.

2012. febr. 18. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

a párolás "rövid" lével, vagyis a rizs mennyiségének másfél,-kétszerese, a főzés, amikor úgy főzik meg, mint a tésztát vagyis bő vízben, majd leszűrve teszik zsiradékra.

jómagam párolással készítem a rizst.

2012. febr. 18. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!