Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A besamel mártásnak ilyen...

A besamel mártásnak ilyen borzasztó íze kell, hogy legyen?

Figyelt kérdés
megcsináltam ahogy kell kb. 1dkg, 1 ek. liszt és hozzá kb. 2dl tej, só, bors, pici szerecsendió.az állaga így pont jó, de megkóstoltam és olyan semmilyen az íze, olyan lisztes...nekem nagyon nem ízlik...csirkecombokat sütök zöldségekkel a sütőben ha kész arra kell majd ráönteni. milyen lesz ez így? vagy másabb lesz a megsül a sütőben?

2012. márc. 11. 14:39
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Igen, ilyen semmilyen, lisztes íze van a besamel mártásnak.
2012. márc. 11. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
köszi, akkor jó és ha majd a kész csirkecombokra teszem és még úgy sütőm tovább, akkor jó íze lesz? a lasagnát is kiakarom próbálni, de ugye abba is kell és most kicsit megrémített, h milyen lesz az is...
2012. márc. 11. 15:12
 3/9 anonim ***** válasza:
81%
Jól ki kell forralni,akkor jobb íze lesz.
2012. márc. 11. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
na végre kész lett a csirkecomb és finom lett a besamellel :)
2012. márc. 11. 17:05
 5/9 anonim ***** válasza:

hát persze, a végeredmény a fontos:) a rántás sem valami finom magában...:)amúgy a besamel egy alapmártás, sokféleképpen lehet ízesíteni, fűszerezni is.

a lényeg, hogy most Neked finom lett:)

2012. márc. 11. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha ügyesen fűszerezed, (oregánó, bors, kakukkfű, delikát stb.)akkor melegszendvics alapnak is kiváló. Apróra vágott gombát vagy sonkát teszel bele, és mehet a kenyérre miután kihült. Sajttal megszórva a legjobb melegszenya!
2012. márc. 11. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
úú köszi a tippeket :) most már bátran belevágok a lasagnába is :)
2012. márc. 12. 08:28
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem finom a besamel! Persze magában nem enném, de szívesen megkóstolom többször is főzés közben.

Ugyanannyi liszt, vaj és tej kell bele.

Én így csinálom:

5 dkg olvasztott vajon világosra pirítok 5 dkg lisztet, majd lassan, apránként felöntöm 5 dl tejjel és közben folyamatosan kevergetem, hogy be ne csomósodjon. Sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítem.

A lényeg, hogy a lisztet jól meg kell "főzni", akkor nem lesz rossz íze.

2012. márc. 15. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
köszi :)
2012. márc. 15. 16:53

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!