Borzasztó egyszerű pizza recept, de valamit nem értek?
még pedig ezt nem tudom értelmezni:
"Lefedjük a tálat, hozzáengedünk forró vizet és hagyjuk megkelni kb. 1 órát." ... na most hogy van, lefedem és utána engedem hozzá a vizet? Vagy mi? :)
A Tálat lefeded ,és a vízet egy nagyobb tálba öntöd mint amibe a tészta van . A tésztás tálat teszed a vizes tálba.
Annak idején a dédim és nagyim csak igy csinálták a kelt tésztát. Én is igy csinálom.
Arra figyelj ,hogy ne túl forró legyen a víz mert akkor hirtelen megkel a tészta.
Bár már biztosan nekiálltál, de ennél egyszerűbb recept is van. nem kell egy órát, csak félórét keleszteni.
legközelebb próbáld ki, csak ajánlani tudom. én is úgy kaptam, azóta kedvencünk a házi pizza.
40 deka liszt, fél csomag élesztő (2.5 dek kb )
az élesztőt egy deci langyos tejben/vízben egy ek. cukorral felfuttatjuk.
a lisztbe teszünk egy teáaknál sót, és a felfutott élesztővel kezdük összekeverni, keverünk hozzá 2-3 ek. olajat és annyi langyosvizet, hogy a tészta elváljon az edény falától. jól összegyúrjuk, letakarjuk és langyos helyen fél órát kelesztjük. ebből egy nagy gáztepsi, vagy két kisebb tepsi lesz.
vékonyan olajozott tepsibe tesszük. pizzakrém-kecsap keverékével megkenjük, megpakoljuk azzal, amit szeretünk,
( sonka, gomba, kolbász .... stb, tetejére bőven reszelt sajt.) egy kis pizzafűszerkeverékkel is megszórjuk.
forró sütőbe tesszük, és 20 percig nem nyitjuk ki.általában ekkorra már kész is, de lehet, hogy kell még 5-10 perc. ( a feltét vastagságától függ, és sajttól )
Nagyon finom, egyszerű.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!