Olcsó és finom mártás/öntet rízshez, párolt zöldséghez és fűszeres csirkéhez?
Jövőhéten ezt szeretnék csinálni, gondolkodom uborka salátán is mellé :)
De hasmenést se szeretnék, ehhez kéne finom öntet :)
A csirke sütőben fog készülni.
a svédgomba nálam a következőképpen készül: mondjuk fél kiló szeletelt gomba az alap.
ehhez egy közepes fej hagymát olajon megdinsztelek, ráteszem a gombát, sózom borsozom, teszek bele 2-3 babérlevelet. fedő alatt párolni kezdem.közben alaposan megmosok egy citromot, lereszelem a héját,és, ha a gomba már puha azt is beleteszem, fél citrom levét is belecsavarom, majd egy nagydoboz (régen volt a 140 grammos ) paradicsompürével összekeverem, és egy konzervdoboznyi vizet is adok hozzá.
jó sűrű mártásnak kell lennie, de, ha túl sűrű lenne, egy kis kecsappal is lehet higítani.pici cukor kell bele, hogy ne legyen savanyú, csak kellemesen pikáns.
a babérleveleket a végén ki kell dobni.
volt, amikor reszelt narancs héjával csináltam, és fél narancs levével. különlegesen finom volt.
hidegen és melegen is kiváló kisérője s bármilyen sülthúsnak, köretnek.
mi nagyon szeretjük, gyorsan meg van és nem bonyolult.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!