Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nyugati filmekben "marha...

Nyugati filmekben "marha sültet" esznek. Az hogy készül? Milyen részekből? Nem frissen sült!

Figyelt kérdés
2016. júl. 21. 08:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
36%
Az egyben sült nem frissensült??? :S
2016. júl. 21. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
9: Akkor egyszerűbb lett volna leírnod, hogy egy nagy darab egyben sült hús volt az, amit láttál.
2016. júl. 21. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Ar egybesült NEM frissensült, a frsissensült az, amit a sütés után AZONNAL tálalni kell, mert ha picit is áll, akkor már nem igazán jó. Ilyen a steak is meg a rántott hús is, éttermekben ezek azok, amikre várni kell, mert nem elkészíthetöek elöre, frissen kell sütni, a megrendeléskor.
2016. júl. 21. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 A kérdező kommentje:
Igen, az egybesült nem frissen sült. Tehát a hirtelen sült jobban fedné a dolgot. Egyszer Szoboszlón rendeltem egy cigánypecsenyét, és kihoztak egy lepárolt /főtt/ szelet hust, fokhagymás lében. Csalódtam benne, mondam is a pincérnek, hogy nálunk ez az étel frissen sült. Azt válaszolta, hogy ez is friss, nem régen készült. Nem akarta megérteni a frissensült fogalmát.
2016. júl. 21. 14:24
 15/22 A kérdező kommentje:
Egyébként vettem délelőtt majdnem két kilós marha vastag lapockát, és most egy órája párolódik körbesütés után zsirban, ugyanugy, mint ahogy a sertés sültet leirtam. Vén vagyok, de még nem sütöttem marhát. Volt belőle sok minden, de igy még nem járt.
2016. júl. 21. 14:28
 16/22 anonim ***** válasza:
20%

Hogy stílszerű legyek, rég hallottam már ennyi "sületlenséget" ! :)


"marha sült a steak más néven,"


"a frsissensült az, amit a sütés után AZONNAL tálalni kell,"


:D Komolyan mondom, feldobja a napomat, ha néha benézek ide, a sok megmondó kontár miket összehord! :)


Kérdező! Először is indulj ki abból, hogy a filmeket szinkronizálják, és a szinkron stúdióban qrvára leszarják a pontos konyhatechnológiát, szóval amit sültnek fordítanak, az még egyáltalán nem biztos, hogy sült, mint ahogy az az étel sem föltétlenül sült, ami sütőben készül el.

És így meg is érkeztünk a párolt marhához, ami a magyar konyha számára sem ismeretlen, és amivel most te is próbálkozol (formázó elősütés után zárt hőben párolás)


De létezik más konyhatechnológia is, kis hazánkban is nagy múltra tekint vissza, még ha 100 évvel ezelőtt nem is volt olyan divatos neve, mint most, hogy konfitálás.

Pár éve itthon is újra reneszánszát éli az eljárás, keress rá.


Persze egy erős marha esetében más eltérések is lehetnek az előkészítésben, ami komolyan megnehezítheti egy autentikus amerikai étel elkészítését.

Pl 1 hét párátlanított légtérben történő lógatás után 2-3 hét vákuumban történő érlelés 0°C-on.

Ez így lehet, hogy bonyolultnak hangzik, de Amerikában kb bárhol tudsz venni így előkészített húst, ami szerkezetében köszönő viszonyban sincs egy Magyarországi hentesnél beszerzett hússal.

Ezért van pl, hogy a filmekben másfél inch vastag hátszínt kloffolás, egyéb lazítás, stb nélkül, oldalanként 2-3 percig sütik, és az eredmény tökéletesen omlós hús.


Más kultúra, más technológiák. Nehezen másolható.

2016. júl. 21. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/22 anonim ***** válasza:
81%

"Utolsónál van a pont. A filmben egy kb két kilós egybe hus volt az aztalon, és abból szeleteltek. Nem esett szét, szépen szeletelhető volt. Még azt is mondták, hogy ha megmarad, akkor jó lesz sült marhás szendvicsbe. Én ugy képzeltem el, mint amikor egészben sütök sertéslapockát. Azt ugy csinálom, hogy jól besózom, és zsirban körbesütöm. Majd lefedem, és lassan 2-2,5 órán át vajpuhára párolom. Ha puha, leveszem a fedőt, és elsütöm a levét. Általában nem kell viz hozzá. Na már most a marha is igy müködik vajon? Ez volt a kérdés.-"



Hát, nem ez volt a kérdés, de azért pontozz le csak mindenkit, aki jó érzéssel segíteni akart. Megérdemli a sok szerencsétlen, amiért recepteket pötyögött neked jó szándékkal. Vegyél pasztrámi húst a gurmé boltban, lehet, hogy az volt. Persze, lehet, hogy nem. A franc se jön rá a gondolatodra. Ha meg úgyis mindenkinél jobban tudod, hogy készült, akkor minek kérdezel egyáltalán?

2016. júl. 21. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

"marha sült a steak más néven,"


Ha beefsteak, akkor talán, de a steak nem azt jelenti magyarul, hogy marhából van, hanem azt takarja, hogy szakszerűen levágott hússzelet. Lehet sertés, strucc, kenguru, lazac, cápa, sőt még csigatalp is steak.

2016. júl. 21. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/22 A kérdező kommentje:
Kedves ! Én csak egy lepontozást végezhetek a szabályok szerint. Ezek szerint sokan gondolják ugy, ahogy gondolják. Én nem tudok ilyen mélyre pontozni egyedül.
2016. júl. 21. 17:08
 20/22 A kérdező kommentje:
Jelentem isteni finom lett. Puha, mint a vaj, a szaftját besüritettem. Fel van véve az étlapra. Egyet nem tudok megirni, hogy hidegen szeletelhető-e,mert nem érte meg a kihülési stádiumot. /elfogyott /.De biztos. Legközelebb nagyobb darab hust veszek.
2016. júl. 22. 15:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!