És ezt te honnan állítod ilyen magabiztosan, ha a kérdés első felében beismered, hogy fogalmad nincs, miként készül? Amúgy marha hátszínből készül, de létezik másfajta is.
2016. júl. 21. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
2/22 anonim válasza:
Ha nem frissen sült, akkor mi? A marha sült a steak más néven, hátszínből, bélszínből készül.
2016. júl. 21. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
3/22 anonim válasza:
Steak. Erre gondolsz szerintem.
Nálunk is inkább steak-nek hívják.
Keress rá google-ban.
Azt én sem értem, hogy hogy érted, hogy nem frissen sült. Hidegen eszik szerinted? :S
2016. júl. 21. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
4/22 anonim válasza:
A marhasült meg steak nem ugyanaz!
A sültet általában sütöben készítik, elöször valamennyi folyadékkal párolják (kilónként egy óra az ideje) és a végén megpirítják. Ehhez elöre be lehet pácolni a húst, ami több nap is lehet.
Hátszin jó hozzá.
2016. júl. 21. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
5/22 anonim válasza:
4: A steak is marhasült magyarul :)
Ez olyan, mint hogy a sült csirke is lehet egy egészben sült csirke, egy lehet szelet csirkemell, lehet sütőben sütve, lehet lapon, lehet serpenyőben, stb.
Csak a kérdező tudhatja, hogy mire gondolt. Remélem, még ír és akkor kiderül :)
2016. júl. 21. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
6/22 anonim válasza:
Marhaszegy vagy marhanyak.. De nagyobb hátszínt is szoktak így sütni. Ezeket alacsony hőfokon100-110C sütik 6-10órán át.. Puha omlós és szaftos lesz a hús. Akkor jó bele bökőd a villát és cafatokra esik a hús. Marhaszegyet szoktam én is sütni itthon.
2016. júl. 21. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
7/22 anonim válasza:
Sztéket esznek általában, és az frissen sült. Hidegen is meg lehet persze enni, de frissen az igazi.
Amúgy hátszín, bélszín általában, 3 cm vastag szeletek, és forró serpenyőben kell sütni sűrűn fordítgatva kb. 5 percig, hogy medium rare maradjon. De lehet úgy is, hogy megkapatod a két oldalát nagyon forró serpenyőben, majd két-két percen át sütöd mindkét oldalt, csak akkor nem biztos, hogy annyira egyenletesen a közepén lesz rózsaszín. Utána lazán lefedve pihentetni kell pár percet fogyasztás előtt.
2016. júl. 21. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
8/22 anonim válasza:
A kérdezö világosan írta, hogy NEM frissensült, azaz NEM steak! EZ alatt - értelemszerüen NEM azt értette, hoyg kihült steak-et esznek, hanem hogy az elkészítési módja más, logikusan a sütöben elöször párolt, egybesült húsra gondol.
2016. júl. 21. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
9/22 A kérdező kommentje:
Utolsónál van a pont. A filmben egy kb két kilós egybe hus volt az aztalon, és abból szeleteltek. Nem esett szét, szépen szeletelhető volt. Még azt is mondták, hogy ha megmarad, akkor jó lesz sült marhás szendvicsbe. Én ugy képzeltem el, mint amikor egészben sütök sertéslapockát. Azt ugy csinálom, hogy jól besózom, és zsirban körbesütöm. Majd lefedem, és lassan 2-2,5 órán át vajpuhára párolom. Ha puha, leveszem a fedőt, és elsütöm a levét. Általában nem kell viz hozzá. Na már most a marha is igy müködik vajon? Ez volt a kérdés.-
2016. júl. 21. 11:53
10/22 anonim válasza:
Most miért kell lepontozni? Minden filmben sztéket esznek. Ha egybesütik akkor is, nem divat az átsült hús Amerikában, csak a félig nyers. Egyben úgy kell sütni, hogy veszel egy darab hátszínt/bélszínt, nagyon forró serpenyőbe dobsz egy darab vajat, és ráteszed a húst. Körben sütsz rá kérget úgy, hogy forgatod. Amikor már van kérge, kb. 60 fokos sütőbe teszed, 40-45 percig ott kell pihentetni. Tökéletes lesz. És igen, hidegen is meg lehet enni szendvicsben, ha marad belőle.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!