Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meg tudnátok mondani a marha...

Meg tudnátok mondani a marha melyik részéből készül a legfonomabb steak? És hogy ti hogyan készítitek el?

Figyelt kérdés
Idáig combot sütöttem, de elég rágós. T-bones steaket meg nem találok sehol sem.

2014. nov. 25. 15:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
66%
Hátszín, annak is a comb felőli része
2014. nov. 25. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 A kérdező kommentje:
Igen mert a másik vége már kicsit inas. Valamiért nekem mégsem jön be
2014. nov. 25. 15:56
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

vesepecsenye


Pár napig pácolom, utána a sütés a férjem feladata, én véresen ő átsütve szereti.


A pác változó mikor mit kívánunk, de én nagyon szeretem ha van benne kakukkfű vagy rozmaring.

2014. nov. 25. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer ettem kétcentis steaket bélszínből.

Szerintem az a vasárnapi ebéd a menyországban :)

Nem mindegy ám marhanal a pácolás és az sem, hogy mennyire sütöd át!

A marhahúst vagy angolosan, vagy sokáig sütve-főzve érdemes elkészíteni. A köztes állapotban baromi rágós.

Ha előre pácolod több mint egy óráig, akkor ne tegyél a pácba sót. Ráér sütéskor.

Rágósabb husinal érdemes egy pici sütőport csempészni a pácba (1csomag/kiló husi). Nem változik tőle a hús íze, mert sütéskor szublimál.

2014. nov. 25. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 anonim ***** válasza:
59%

Steakfogalma:

Bélszín törzsből vágott 16-20dkg-s szelet.

A hátszínből sosem lesz steak, az rostélyos. A combból meg még az sem.

2014. nov. 25. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen bélszín, ezt nem lehet vitatni.
2014. nov. 25. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 anonim ***** válasza:
70%

Nem kell pacolni a hust! Nézz utana, a legtöbb nagy Szakács arra esküszik akik a legjobb éttermekben dolgoznak h nem kell, mielőtt beleteszed a serpenyőben so bors es kesz. Ja es fontos h szobahőmérsékletu legyen a hús amikor sutod. Írd be YouTube-ra h gordon ramsay steak es latni fogod!

A masik h nehez jo hust találni mert Magyarországon a legtöbb marhát a tejeert tartják es utana vágjak le, a húsa azoknak nem a legjobb.

Pesten van nehány üzlet ahol spéci steak hust lehet kapni, de ahogy előttem irtak ha azt nem tudod beszerezni akkor a legjobb a bélszín.

2014. nov. 25. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

" legtöbb nagy Szakács arra esküszik akik a legjobb éttermekben dolgoznak h nem kell, mielőtt beleteszed a serpenyőben so bors es kesz."


Persze, persze, csak ezekből a történetekből érdekes módon mindig kimarad a vágástól a serpenyőig vezető út. Hogy az menni idő, milyen körülmények között, milyen technológia alkalmazásával... :)


A lényeg, hogy a marhahús nagyon is meghálálja az érlelést. Ez történhet pácolva, pác nélkül, lógatva, vákuumban... sokféle módon, de az érlelés a legritkább esetben marad el.

Legalábbis biztos nem a legjobb éttermekben!

2014. nov. 25. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim ***** válasza:
7es vagyok, 8as igazad van, de ok tenyleg a legjobb minőségű marhákat használják. Megertem, mi nem tudunk beszerezni olyan fajta hust nap mint nap, de próbáltam mar nem egyszer es nagykn finom steak lett az alapján ahogy leírtam.
2014. nov. 25. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:

De be lehet szerezni, nagykereskedelemben biztos van, csak a boltokba nem jut el.

Ha van jó ismerősöd étteremben, üzletvezetői szinten, akkor úgy megpróbálhatsz általa rendelni, prémium kategóriás argentín bélszínt. (mondjuk nem olcsó...)

2014. nov. 25. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!