Meg tudnátok mondani a marha melyik részéből készül a legfonomabb steak? És hogy ti hogyan készítitek el?
vesepecsenye
Pár napig pácolom, utána a sütés a férjem feladata, én véresen ő átsütve szereti.
A pác változó mikor mit kívánunk, de én nagyon szeretem ha van benne kakukkfű vagy rozmaring.
Egyszer ettem kétcentis steaket bélszínből.
Szerintem az a vasárnapi ebéd a menyországban :)
Nem mindegy ám marhanal a pácolás és az sem, hogy mennyire sütöd át!
A marhahúst vagy angolosan, vagy sokáig sütve-főzve érdemes elkészíteni. A köztes állapotban baromi rágós.
Ha előre pácolod több mint egy óráig, akkor ne tegyél a pácba sót. Ráér sütéskor.
Rágósabb husinal érdemes egy pici sütőport csempészni a pácba (1csomag/kiló husi). Nem változik tőle a hús íze, mert sütéskor szublimál.
Steakfogalma:
Bélszín törzsből vágott 16-20dkg-s szelet.
A hátszínből sosem lesz steak, az rostélyos. A combból meg még az sem.
Nem kell pacolni a hust! Nézz utana, a legtöbb nagy Szakács arra esküszik akik a legjobb éttermekben dolgoznak h nem kell, mielőtt beleteszed a serpenyőben so bors es kesz. Ja es fontos h szobahőmérsékletu legyen a hús amikor sutod. Írd be YouTube-ra h gordon ramsay steak es latni fogod!
A masik h nehez jo hust találni mert Magyarországon a legtöbb marhát a tejeert tartják es utana vágjak le, a húsa azoknak nem a legjobb.
Pesten van nehány üzlet ahol spéci steak hust lehet kapni, de ahogy előttem irtak ha azt nem tudod beszerezni akkor a legjobb a bélszín.
" legtöbb nagy Szakács arra esküszik akik a legjobb éttermekben dolgoznak h nem kell, mielőtt beleteszed a serpenyőben so bors es kesz."
Persze, persze, csak ezekből a történetekből érdekes módon mindig kimarad a vágástól a serpenyőig vezető út. Hogy az menni idő, milyen körülmények között, milyen technológia alkalmazásával... :)
A lényeg, hogy a marhahús nagyon is meghálálja az érlelést. Ez történhet pácolva, pác nélkül, lógatva, vákuumban... sokféle módon, de az érlelés a legritkább esetben marad el.
Legalábbis biztos nem a legjobb éttermekben!
De be lehet szerezni, nagykereskedelemben biztos van, csak a boltokba nem jut el.
Ha van jó ismerősöd étteremben, üzletvezetői szinten, akkor úgy megpróbálhatsz általa rendelni, prémium kategóriás argentín bélszínt. (mondjuk nem olcsó...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!