Mit lehet készíteni leveles tésztából? Valami kész ételt tudsz mondani ami abból készül? (pl pékségbe kapható dolog) csak hogyha már esetleg kóstoltam, akkor tudjam, hogy milyen megsütve, milyen az íze
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A legalapvetőbb a rétes: túrós, mákos, diós, almás stb.
De anyósom pl. abból készítette a fincsi krémest
Sőt, van, aki abból fincsi pogácsát is tud sütni!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A kettő nem ugyanaz.
Leveles tésztából pl. pogácsát lehet sütni, vagy belecsavarni virslit, és úgy megsütni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
ha leveles tésztád van, akkor rakhatsz bele virslit, lekvárt, mogyoróvajat, felvágottat, sajtot, vagy akármit amit megkivánsz.
még magában is finom, ha csak kisütöd, lekened a tetejét tojással, megszórod szezámmaggal.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Amit én szoktam, pogácsa, sajtosrúd, virslisroló, sajtkrémes roló.
De láttam már tv műsorban, hogy vékonyra nyújtják, kis négytezekre vágják, és muffinformát bélelnek ki vele.
szépen elrendezik a szélét, és egy kis kosár/kehely lesz belőle, amikor megsül. ezt lehet tölteni édes és sós töltelékekkel, pl zöldségekkel, húskrémekkel, pudinggal/gyümölccsel stb.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ezt mondom, próbáld ki:
vékonyra nyújtod, megtöltöd és feltekered mint a rétest, sütést után felszeled, és kész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!