Meg tudnátok mondani a marha melyik részéből készül a legfonomabb steak? És hogy ti hogyan készítitek el?
A hátszínből is kiváló steak készíthető. Csak azzal az a baj, hogy változó a minősége.
Származástól függetlenül. Millió féle hátszínnel dolgoztam már, talán egy pár hónapig találtunk olyan beszállítót, ami állandó minőséget tudott hozni.
A hús állagát az osztályozásnál se nagyon veszik figyelembe.
Csak a nagyságát, zsírszövet arányát, ilyeneket.
De amúgy tudom miről beszélsz, és az tényleg kiváló!
Azok általában vaj puhák, kb a rövidkaraj puhaságához tudnám hasonlítani, csak tömörebb.
De azok között is bele lehet választani olyat, ami jól néz ki, mégis takony szerű állagú, és döbbenetesen kemény.
Egyébként nem kell túlmisztifikálni a T-bone-t, gyakorlatilag hátszín és bélszín együtt.
Ráadásul amit sokat T-bone-nak árulnak, az valójában csak a "T" fele.
Ha meg mindenképpen az kell, akkor mindenképpen henteseket, vágóhidat kell megkeresni, és ott megrendelni, mert alapból másképp bontják a marhát, nem csoda, hogy nincs a boltban.
De nagyobb hentesnél lehet hogy van egy szűkebb vevőkör, akik miatt limitált mennyiségben vágnak úgy marhát, hogy egyben hagyják a gerincet.
Én az entrecote-ért és a Porterhouse-ért vagyok oda.: ) Persze medium rare-medium fokozat, semmiképp se well done..: ) Ha well done húst akarok enni, akkor nem marhát eszek. :)
Amúgy Kérdező, külföldön a Merkurban lehet kapni elég sok féle steak húst, viszonylag jó minőségben. Pesten meg a Vásárcsarnokban, az alagsorban a hentesnél. :)
# 5
A "steak definíciója" annyit, hogy egy vastagon vágott húszelet. Az, hogy ez Marha, esetleg tonhal vagy egyéb nem feltétlen szempont! Az meg kifejezetten butaság, hogy csak bélszínből lehet steaket csinálni. A Sirlion (vagyis hátszín) steak sokak szerint sokkal finomabb. A T-bone-ról nem is beszélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!