A Zselés szaloncukor tényleg van, hogy marha csontvelőből készül? :O
zselatint leginkább állatból állítják elő
Hát, nem tudom, te hogy vagy vele, de inkább a marhacsontvelő, mint valami E666, vagy egyéb műanyag...
És hidd el, ha még abból is készül a zselatin alapanyaga, mire a szaloncukorba kerül, sok köze nincs a bocihoz :)
"inkább a marhacsontvelő, mint valami E666, vagy egyéb műanyag."
Műanyagból nem lehet zselatint csinálni! Ezt olyanok terjesztik akik a kémiához nem értenek.
A zselatin NEM zsir, hanem kötöszövetekböl oldódik ki. A zselatin lényegében tisztitott kocsonyalé, füszerek meg zöldségfélék nélkül.
Ezt föként börrészekböl, illetve inakból lehet fözéssel kivonni.
CsontVELÖBÖL nem lehet se zselatint, se kocsonyát késziteni.
Egyetemen mesélte az egyik prof, hogy régen tőlük elkérték az "elhasnált" patkányok farkát zselatinhoz:D
Egyébként ja, ilyesmikből van, dehát ez olyan dolog, hogy a parizert se ennéd meg egészben, más kajákhoz hasonlóan. Másrészt meg az ember mindenevő, szóval baja nem lesz tőle, és pazarolni meg nem szabad a kaját.
A zselatin,a bőrből,csontból kifőzött enyv!Nagyon jó ragasztó!:)
A gyümölcsök is tartalmaznak(pl. a birs,szeder,körte,szilva,sárga barack elég sokat) zselatint,attól dermed a lekvár!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!