Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan készül egy igazi finom...

Hogyan készül egy igazi finom vaddisznópörkölt?

Figyelt kérdés
Milyen füszerek kellenek?Minden tanács érdekel.
2011. okt. 10. 12:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Remélhetöleg "doboszoli" olvassa a kérdésedet és beirja a saját receptjét.
2011. okt. 10. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:
Kiváncsian várom:)
2011. okt. 10. 13:11
 3/15 anonim ***** válasza:
sok vörösbor kell bele! :d
2011. okt. 10. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
2011. okt. 10. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 A kérdező kommentje:
Utsó köszi ez jól hangzik!
2011. okt. 10. 13:26
 6/15 anonim ***** válasza:

Biztosan finom, de én is azt mondom:


"Doboszoli" hol vagy???

2011. okt. 10. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 doboszoli ***** válasza:
79%

Hát ilyen nemes, és drága húst nem szabad letegezni, meg kell adni a módját.

Én így készíteném:

Alap hozzávalók:

-5 liter száraz vörösbor

-csipetnyi só

A többi "adja magát". Hehe.

Na jó.

Szóval a vértől, belelőtt béltartalomtól, stb. megtisztított húst, félfülre vágott, visszapárolt hagymára dobom. Azonnal megsózom, pirítom, intenzív lángon.(közben a hozott vörösbort MEO-zom)

Ha a husi zsírjára sült, tovább pirítom, némi fokhagyma, őrölt kömény, kevés bors, néhány szem szegfűbors, és borókabogyó társaságában. (MEO!)

Az előre megfőzött alaplevet (csontlé) csak evőkanálnyi mennyiségekben adagolom hozzá, éppen ne égjen le.

Félfövésben lehúznám a tűzről, és édesnemes paprikával megszórnám, majd néhány másodpercig keverve pici forró vízzel felönteném. Gyakori keverés mellett rövid lében (alkalmanként csontlével pótolgatva) puhára főzném a húst.

Ha puha, beállítom a végleges ízt, majd kap(na) egy pohárka vörösbort a maradékból.

Köményes SOS krumplival, vagy krumplilángoson adnám a nép elé, csípős ecetes kisdinnyével.

A "maradék" bort kortyolgatva, elégedetten pödörném nem létező bajuszomat, begyűjtve a kosztosok elégedett pillantásait.Hol kell főzni? Indulhatok?

2011. okt. 10. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 A kérdező kommentje:
Majd szólok ha jöhetsz:)
2011. okt. 10. 19:31
 9/15 anonim ***** válasza:

Már meg is nyerted a versenyt, ezt legközelebb én is kipróbálom - csak a a MEO-zást fogom kissé vissza, tartok töle, hogy nekem túl sok lenne.


Köszi a receptet!!!

2011. okt. 10. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 doboszoli ***** válasza:

Sose nyertem még főzőversenyt, pedig részt vettem néhányon.

Dobogó, vagy aközeli eredmény rendszeresen jött de "goldmedal" sose.

Fatornyos falumban tizenévig főztem falunapkor, ugyanaz a séf volt a zsűri elnöke. Talán nem bűn ha leírom, Szamosi Feri bátyám Venesz-díjas mesterszakács. Mindig mondogatta:

Öcsi nem rossz, amit műveltél, de még többet várok tőled, több van benned. Hogy közben mi járt a csavaros agyában, a jóisten a megmondhatója...

2011. okt. 10. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!