Hogyan készül egy igazi finom vaddisznópörkölt?
:D
Nem arra gondolt esetleg, hogy "több van benned", mint őszerinte kellene, ezért lehet, hogy egy kicsit "félrevittek" az ízlelő-bimbóid? :)))
Bocsi!
Lapockából szeretem. Mondjuk 1,5 kg. Saját szalonnáját (jó maroknyit ha van) apróra kockázva kisütöm, a zsírjában bennehagyom a tepertőket, félkarikára vágott hagymát (2 nagyobb) sütök bnenne, mikor a hagyma kezd üveges lenni, 1 darab zöld de inkább megpirosodott kissé fonyadt paprikát vékony csíkokra vágva (véknybbra mint a hagyma karika) beleteszek és a hagymával megpirítom (megvárni míg kipárolog a vize és tovább sütni a zsírban). Ha kevés a kisütött saját zsírja, teszek bele még disznózsírt (nem olaj!), ekkor teszek bele törött fehérborsot, ugyanannyi törött feketeborsot, kiskanál végén gyömbérport, 7 szem borókabogyót, 2 babérlevelet. 1 kanál citromlevet, őrölt pirospaprikát, elkeverem és mindjárt 2 deci vörösbort (száraz) nehogy megkeseredjen a paprika, de nem rögtön hogy a paprika anyagai a zsírban oldódjanak. Ekkor a felvágott húst beleteszem, megsózom, felöntöm forró csontlével (ha nincs forró víz is jó, de csak muszájból) anyira hogy majdnem ellepje letakarom, hagyom rotyogni, később lesütöm zsírjára, hagyom megpörkölődni (vigyázat, ne kapja oda), beleteszek egy kiskanál mustárt, egy megnyúzott karikára vágott paradicsomot (vagy egy kiskanál p.pürét), két cik elnyomott fokhagymát, újabb adag vörösbort, ha a paradicsom elfőtt, kész.
Ja, kétféle vörösbor kell, 1 üveg jobb fajta kékfrankos vagy zwiegelt és 4 deci savanyú vörös tájbor. Most melyik megy a lábasba, melyik a szakácsba az nem kétséges.
Hja kérem!
"Ez a világ mi volna, ha a bor nem volna!"
Ezúton (is) megköszönöm Noé apánknak, hogy a szőlővesszőt felvitte a bárkába. Mondjuk a szúnyog, már nem volt ilyen jó ötlet az öregúrtól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!