Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Valamikor ettem egy finom...

Valamikor ettem egy finom vega kaját, de nem tudom, hogy készül. Rakott zöldségekből volt, lerben sült, nem tudom voltüe sajt is benne, de isteni. Ehhez hasonló recepteket tudtok írni?

Figyelt kérdés
Bármi ami ehhez hasonló és tudjátok, hogy finom, van karfiolom, brokkolim, meg egyéb zöldségek. persze sajt is. Mit és hogy készítsem belőlük?
2010. márc. 5. 13:04
 1/2 anonim ***** válasza:

megcsinálhatod úgy is, hogy félkészre párolod a zöldségeket, alaposan lecsepegteted őket, majd lerakod egy tálba (én nem szoktam kikenni), és tojássárgájával (tojással) elkevert tejföllel meglocsolod, ráteszel sajtot, és a sajt pirulásáig sütöd. ha nem eszel tojást, anélkül is összeáll. szoktak hozzá besamelt is készíteni, ennek leírásád megtalálod a neten. A zöldségrétegeket fűszerezd és locsold meg szintén tejföllel. Nem egy nagy wasistdas elkészíteni, de nagyon finom, könnyű.

egyik nap hasonlót csináltam, csak összerottyantott parajkrémmel (1 tejföl, 2 cs. spenótpüré, fokhagyma, só, bors, 1 tojás) megkentem a félig főtt, karikára vágott burgonyát, megszórtam pirított sonkakockákkal, még egy réteg mehet rá, majd sajt a tetejére.

sonka helyett esetleg lehet főtt tojáskarika is.

finom, könnyű, már a tavasz színességét felidéző étel.

2010. márc. 5. 13:24
 2/2 anonim ***** válasza:
mármint besamelt akkor, ha nem a tojással kötik meg. olyankor jöhet a lisztes alapú besamel.
2010. márc. 5. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!