Adna valaki igazán finom olaszos tészta receptet? Ami nem bolti zacsis porból készül, és nem lasagna. a holnapi ebéd az lenne.
Mi szeretjük a következöt - 4 személyre:
1 fej hagymát, 2 db sárgarépát meg 2 zellerszárat összevágni apró kockákra, olivaolajon megiritani, hozzáadni 30 dkg darált húst meg 10 dkg összevágott bacont, addig sütni, amig a hús morzsás lesz, só, bazsalikum, rozmaringgal füszerezni és fél dl vörösborral (vagy húslevessel) felönteni, fél tubus süritett paradicsomot bele és legalább 2 órán át egész kicsi lángon párolni, (az idö fontos, ettöl lesz különleges), ha kell, esetleg 1-2 evökanál folydékot hozzáadni.
A tányérban megfött tésztára adagolni és megszórni reszelt sajttal. (Nem jó összekevernie a tésztát meg a mártást, mert akkor sokkal kevésbé intenziv az ize.)
Ehhez nem is kell recept.
Csupán egy szószt kell csinálnod.
Hogy miből? Ami otthon van.
Nagyon egyszerű pl ha bacont felvágsz nagyon apróra, elindítod egy serpenyőben, majd dobsz rá egy kis brokkolit apró darabokban, kis zöldbabot, kelbimbót. Kicsit összesütöd, majd nyakon öntöd egy hámozott paradicsom konzervvel. (friss paradicsommal finomabb)
Ezután főzöd amíg kész nem lesz.
Fűszernek rozmaringot, bazsalikomot, kakukkfüvet, oregánót használhatsz (persze nem mindet egyszerre)
Sót borsot.
A végén még karikázz rá egy kis újhagymát!
jó étvágyat!
ps.:
bármiből bármilyen szószt csinálhatsz.
Ha nem akarod paradicsomosra csináld tejszínnel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!