A Zselés szaloncukor tényleg van, hogy marha csontvelőből készül? :O
Pl.:
"Az agaragar tengeri vörösmoszatokból nyert sűrítő- és zselésítő élelmiszer-adalékanyag (E406). Főleg D-galaktóz cukormolekulákból felépülő hidrofil kolloid poliszacharid.
Az agaragar egy sárgásfehér, félig áttetsző zselés anyag. Élelmiszerekben sűrítőanyagként, zselésítő anyagként, stabilizálószerként alkalmazzák E406 néven. Előfordulhat ételzselékben, lekvárokban, aszpikban, cukrászipari termékekben."
A jelölése E406, mégis természetes és növényi...
Nem hiszem, hogy a zselés szaloncukrokban állati eredetű zselatin van. Sokkal valószínűbb, hogy növényi eredetű pektin. A csomagolóanyagon az összetételek között a zselésítő anyagot fel kell tüntetni, pl. zselésítő anyag: pektin (E 440). Ha ezt olvasod egy zselés szaloncukor tasakján, akkor biztos lehetsz benne, hogy növényi alapú zselésítő anyag van benne.
Marhacsont, sertéscsont stb stb - E441,
ha pektin a zselésítő anyag, az növényi eredetű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!