Marhapörkölt! Mennyi idő alatt készül el?
Mennyivel a férjem hazaérkezése előtt kezdjem el készíteni, hogy mire hazaér kész legyen? Fél kg húsból készíteném.
Mi illene hozzá köretnek? Rizs vagy inkább kuszkusz?
Salátaként illik hozzá az ecetes lével leöntött fejessaláta?
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Azt a recept is írta, hogy tarhonyával, galuskával vagy sós krumplival tálaljuk, de ezektől a férjem menekül, sose enné meg :D
Saliról mi a véleményetek?
Ha fiatal borjú, akkor is kell neki a kb. 2,0 - 2,5 óra lassú tűzön főzve. Ha idősebb marha, akkor bizony meglehet, hogy kb. 4,0 - 4,5 óra is.
De ha 3,5 - 4,0 óra alatt még nem mutatja, hogy puhulna, akkor már nyugodtan belerakhatod kuktába egy kb. fél órára, mert az azt jelenti, hogy nagyon öreg, vén marhát főzöl.
Ha a férjednek ilyen ízlése van, akkor készíts hozzá rizst, és az ecetes salátát, ha már ecetes uborkát, csemege vagy kovászos uborkát nem tudsz, nem akarsz!
Koviubi is jó hozzá? Nagyszerű, az van itthon :)
Köszi a válaszokat.
Ahogy a többiek írják legalább 3-3,5 óra kell a marhahúsnak.Akár friss puha kenyérrel is adhatod, és a kovászos uborka talán a legfinomabb hozzá.
A kuszmuszt felejtsd el a marhapörkölt mellé :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!