Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi az a zsír a spárgámon?

Spenótfelfújt kérdése:

Mi az a zsír a spárgámon?

Figyelt kérdés

Jó Estét Nektek !


Elkezdtünk zsírpapírt használni valaki ajánlására és abban sütöttük a spárgát pár alkalommal; legutoljára viszont megfigyeltem, hogy volt valami zsír a spárgán, amit nem értek honnan származik.

Egyrészt gondoltam, hogy a zsírpapírtól van, de az interneten nem találtam semmilyen információt, hogy az valóban tartalmazna zsírt ( sőt, azt olvastam, hogy direkt azért van, hogy a zsírt ne engedje átfolyni ) , másrészt viszont az sem tűnik logikusnak, hogy a spárgából jön, mert hogy lehet ennyi zsír a spárgában ?

Oké, nem annyi zsír, hogy megkenjek vele egy kenyeret, de azért eléggé zsíros a spárga és tisztán látszik, hogy fehér.....


Köszönöm előre is !


2016. jún. 8. 20:13
 1/6 anonim ***** válasza:
Jól gondoltad, a zsírpapírból származik. Az internet nem mindig megfelelő forrás bizonyos szakmai részletek felderítésére, de gyakorta még ismeretterjesztő, általános szakirodalomban sem találni információt, mert ezek olyan szakmai részismeretek, amelyek csak kevés szakkönyvben vannak meg. Az impregnált papirokat olyan anyagokkal itatják át, amelyek bizonyos speciális célra teszik alkalmassá a papirt. Én is csak találgatni tudom, talán valamilyen viasz-szerű anyag lehet, ami víztaszítóvá teszi a papirt. A zsírpapir ugyanis a megjelenése, zsíros tapintása alapján kapta ezt a megnevezést és a cél nem a zsír, hanem a víz áthatolásának gátlása. Nyilván olyan anyag, ami egyébként az emberi egészségre ártalmatlan, csak éppen más zsíros jellegű anyagokkal képes elegyedni ill magasabb hőmérsékleten kiolvad a papirból. Jó étvágyat !
2016. jún. 8. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Miért nem sütőpapírt használsz? Azt direkt arra készítették, hogy nagy hőmérsékleten süssenek rajta sütit, húst, bármit. Biztos nem olvad ki belőle semmi! A zsírpapírt én csak csomagolásra használnám.
2016. jún. 8. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha valamibe be akarod csomagolni a sütnivalót, sütőzacskót us használhatsz. Abból sem olvad ki semmia,
2016. jún. 8. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Értem és köszönöm a válaszokat, de engem konkrétan azért érdekelne az is, hogy végül is MIBŐL van az a zsír ?


Azért kérdezem, mert én elég egészség-rögeszmések vagyunk , ezért nem igazán nyúlok olyasmihez, amiben nem tudom, hogy mi van.

Találok inkább más megoldást a spárgára, de ha esetleg valaki tudja konkrétan mi van a zsírpapírban ( mégis mi az a fehér anyag, amit magunkba teszünk ?! ) , akkor előre is köszönöm !


Amúgy miért nem használunk sütőpapírt : hát használhatnánk, de ez a zsírpapíros megoldás finom....annyira finom, hogy már gyanús volt. Most meg méginkább gyanús, hogy senki nem tudja mi van konkrétan benne :D

2016. jún. 9. 10:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem zsír, paraffin. Ezzel kezelik a zsírpapírt, hogy a zsírt, nedvességet ne eressze át. Csomagoláshoz használható, meleg hatására kiolvad belőle, szerintem nem célszerű sütésre használni.
2016. jún. 10. 07:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Na végre, köszi !
2016. jún. 11. 14:51

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!