Csak karfiol és tojás van itthol, valamint egy kevés füstölt szalonna, szerintetek mit lehetne összehozni belőle?
Karfiolfasírt krumplipürével, vagy fordítva, tócsni, karfiolpürével.A tócsni nagyon finom a kisütött szalonnapörccel.
Egy kevés zsírban ki tudod sütni őket.
hmmm, ha van tej lehet karfiol főzelék, az nagyon fini!
Amúgy tepsis krumpli lehet, ahhoz szalonna kell, meg krumpli, esetleg egy kis hagyma. Aztán hozzásütöd vagy párolog a karfiolt.
Karfiol pörkölt nokedlivel! Imádom.
A karfiolt ugyanúgy teszem fel főni, mint bármelyik pörköltet. Igaz, hogy karikára szelt répát, gyökeret is főzök bele, de ha nincs, el is hagyható.
Vagy főtt rizs, vagy nokedli a köret hozzá.
Én elvagyok egyszerű ételekkel s szeretem a karfiolt, úgyhogy megsütném zsírban a karfiolt, ráütnék egy tojást s megenném. A krumpli is mehet hozzá.
De a tócsni s a fasírt is remek ötlet, rengetegféle zöldség illik mindkettőbe, a krumpli-karfiol különösen finom lehet annak, aki ezeket nagyon szereti...
A rakott krumpli nincs kizárva, ha vállalkozó kedvű vagy, van, aki nem tesz bele tejfölt, csak valami tojásos szószt, esetleg növényi tejet is... De betegen én se ezzel játszanék, hacsak nem azért, mert imádok kísérletezni, az feldob.
Sajnálom kérdező, hogy ennyire nem nyerte el a tetszésedet a karfiol pörkölt!
De hidd el, az sem rosszabb, mint bármely más zöldségből készített pörkölt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!