A vadasnál a húst füstölt szalonna zsírján szokták elősütni? Kell bele egyáltalán füstölt szalonna?
Én fehér zsíron szoktam átforgatni a húst is + a karikára szelt zöldségeket is, majd felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, sót-borsot-babérlevelet bele, és födő alatt, amíg megpuhul. Majd a husit kiveszem, a zöldséget pépesítem, lisztet szórók rá, vízzel és sok tejföllel/tejszínnel hígítom a kellő állagúra, mustárral-cukorral ízesítem és a husit vissza-rakom bele! Köret nálam főtt rizs, főtt tészta...
Imádom, jó hogy említed, régen csináltam már ilyet!
Én fehér zsíron szoktam átforgatni a húst is + a karikára szelt zöldségeket is, majd felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, sót-borsot-babérlevelet bele, és födő alatt, amíg megpuhul. Majd a husit kiveszem, a zöldséget visszasütöm zsírjára, pépesítem, lisztet szórók rá, vízzel és sok tejföllel/tejszínnel hígítom a kellő állagúra, mustárral-cukorral ízesítem és a husit vissza-rakom bele! Köret nálam főtt rizs, főtt tészta...
Imádom, jó hogy említed, régen csináltam már ilyet!
Ennyi erővel akár a piskótába is belesüthetjük a füstölt szalonnát, már aki szereti...
Jézusom! Neked agyadra ment, hogy minden válaszomat leszóld, és helyette valami más megoldást írj a kérdezőnek még akkor is, ha az olyan oltári marhaság, hogy az egekbe kiált!!!
Ennyi erővel még fokhagymával is teletömheted, mert a vadhúsokhoz azt is szoktunk, meg önts rá legalább fél liter jó tömény vörösbort, mert a vadhoz azt is szoktunk....
Hülyeség!!!
Akár olajon is lepiríthatod a hozzávalókat, úgy is jól be lehet ízesíteni (ehhez mondjuk nem szabad azt a hibát elkövetni, hogy a babérlevelet kipirítás nélkül főzzük...)
de vitán felül áll, hogy a vadas mártás ízvilágához nagyon illik a füstös íz.
Akár olyat is lehet csinálni, hogy bármilyen zsiradékon lepirítod, aztán a főzésnél régebbről megmaradt füstölt szalonna bőrt dobsz bele, az is ad egy kellemes ízt.
Szeretjük a füstölt ízt, sok ételt kezdek úgy, hogy szalonnát pörcre sütök, és azt kivéve a szalonnazsíron folytatom a főzést. Pl lecsó.
A vadas azonban más, a mi ízlésünkbe sem fér bele a füstölt íz, az ízletes vadasmártásba, de ettől eltekintve bárkinek szíve joga így készíteni, ha szereti.
Az ízlés nem vitatéma, mondták már ezt a rómaiak is.
Mellesleg a kultúrálatlan, letámadó komment sem illik bele az oldal profiljába...
"nekem nem passzol."
Mert nem elég fejlett az ízlésed.
Bocsánat, lehet! A Te ízlésed valószínűleg teljesen kifejlődött minden tekintetben! De jó Neked!
Köszönöm, majd gyakorlom sokat az ízlést! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!