Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sülthús zsír meddig áll el?

Sülthús zsír meddig áll el?

Figyelt kérdés
Hűtőben volt vegig,valahogy megfeledkeztünk róla.múlt hét elötti hétvégén csináltam.ehető még?
2016. febr. 14. 09:48
 1/6 anonim ***** válasza:
45%
Ehető, de hetente/kéthetente nem árt átforralni, ha maradt benne egy kis víz, vagy párásodik a hűtőben, akkor meg tud penészedni, más baja nem lehet.
2016. febr. 14. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 aperitif ***** válasza:
91%
Régen ez volt a konzerválási módszer faluhelyen. Lesütötték disznóvágáskor a húst, vagy a kacsát, leöntötték zsírral, és még tavasszal is abból ettek. Egy-két hét alatt biztos nem romlik meg, de ahogy az előző válaszoló írta, nem árt átsütni.
2016. febr. 14. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
84%
Ha avas íze van, akkor nem jó. De ahhoz általában hónapok kellenek.
2016. febr. 14. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Korlátlan ideig eláll. Nem tudom, miért lett lepontozva az, aki régi tartósítási módként írta le. Ez a valóság, s ma is működik. Hűtőszekrény sem kell hozzá, csak annyi hűvösség, amennyi ahhoz kell, hogy ne olvadozzon a zsír.

Ha a hús mennyisége olyan, hogy a legfelsőt épp csak elfedi a zsír, akkor sem romlik meg.

2016. febr. 14. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Semmi baja annak a zsírnak egyétek nyugodtan.

Az avasodáshoz hónapok kellenek, úgy, hogy azért a "korlátlan ideig " kicsit túlzás.

De való igaz, hogy régen így tartósítottak húst, de azért a tél végén- tavasz elején már nem volt olyan ízletes, de egy kis avas mellékíz nem számított akkor, a húsnak/zsírnak a következő vágásig kellett elfogynia.

2016. febr. 15. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Zárójeles megjegyzés az avasodáshoz: az élvezeti értéke megváltozik a zsírnak, de élettani szempontból semmi kockázatot nem jelent. Vannak, akik az avas zsírt, szalonnát jobban szeretik, mint a jót.

Amit nem célszerű tenni a sült hús zsírjával, az az újra sütésre használni. Ha nincs tökéletesen (!) leszűrve, a benne lévő apró húsdarabok már égni fognak, szenesednek. Na az nem jó.

Zsíros deszkához hosszú ideig jó.

2016. febr. 15. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!