Miért romlik meg a frissen készített húsleves ill. gulyásleves másnapra?
Figyelt kérdés
Este a tűzhelyen hagytam hűlni a levest, és reggelre már habzott és megromlott. Mitől lehet ez és hogyan lehet megelőzni? Talán forrón tegyem be a hűtőbe?
Szerintem, nem szabadna ennyire gyorsan megromlania.
2016. ápr. 17. 12:29
1/10 anonim válasza:
Forrón nem szabad betenni, az a hűtőnek nem tesz jót. Hány fok van a lakásodban? Legalább 25 foknak kell lennie hogy ártson neki, de még akkor sem biztos, hogy fél nap után haboznia kellene. Nem lehet, hogy valamelyik alapanyag volt már eleve romlott?
2/10 anonim válasza:
Reszvet, szamomra is erthetetlen. Csak egy otlet: legkozelebb, ha kesz az etel, allitsd bele a labast a mosogatoba eresztett hideg (akar jeges) vizbe. Csereld neha - igy hutsd le gyorsa(bba)n.
3/10 anonim válasza:
Tedd a kádba,engedd fel hideg vízzel, míg nem lebeg a lábas /fazék. Itt gyorsabban lehűl, és utána azonnal a hűtőbe. Ha nem fér be, osszad szét két nagyobb műa. tároló edénybe.
Amúgy én is furcsállom, hogy ennyi idő alatt megromlott. Tészta volt benne ? Attól gyorsabban romlik a leves.
Húslevesbe mindig külön főzöm a tésztát.
4/10 anonim válasza:
Én melegen beteszem a hütőbe. Nem árt az a gépnek csak többször hosszabban kapcsol be a kompresszor amíg le nem hűti a belső terét újra.
5/10 anonim válasza:
Ha reggelig a lakásban volt, akkor nem csoda, hogy megromlott, én hideg vízbe teszem a fazekat és utána megy a hűtőbe, így másnap is finom.
6/10 anonim válasza:
Nem lenne szabad megromlania. Viszont, mostanában, úgy egy év óta, többször is vettem áruház láncokba zöldségfélét. Megfőtt a kaja és 1-2 óra múlva megbuggyant:( Főleg, fokhagymás kajáknál tapasztalta. Mióta ismerős őstermelőtől veszek csak, nincs ilyen gyors romlás.
7/10 anonim válasza:
Tényleg nem szabadna ,valami eleve romlott volt a levesben .
8/10 anonim válasza:
Szerintem nem volt friss a hús. Vagy esetleg nem mostad le főzés előtt a húst és egy kicsit ragacsos volt, ettől is lehet.
9/10 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat. Nem vettem észre az alapanyagokon hogy romlott lett volna. Ezentúl én is hideg vízbe rakom lehűteni.
2016. ápr. 17. 19:27
10/10 anonim válasza:
Részvétem, sorstárs. Nekem az a bajom, hogy eddig föztem kb 500x húslevest és abból 2x úgy buggyant meg másnapra a hűtőben h kimászott. 1x meg a halászlé. Annyira biztos nem volt rossz az alapanyag. Én a nyárra gyanakszom, h esetleg éjjel hűltek a levegőn. De hát nyáron se szoktak bugyogósra romlani. Nem tudom, el vagyok keseredve. Talán ez a jeges hűtés vmit használhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!