Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért romlik meg a frissen...

Miért romlik meg a frissen készített húsleves ill. gulyásleves másnapra?

Figyelt kérdés

Este a tűzhelyen hagytam hűlni a levest, és reggelre már habzott és megromlott. Mitől lehet ez és hogyan lehet megelőzni? Talán forrón tegyem be a hűtőbe?

Szerintem, nem szabadna ennyire gyorsan megromlania.


2016. ápr. 17. 12:29
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Forrón nem szabad betenni, az a hűtőnek nem tesz jót. Hány fok van a lakásodban? Legalább 25 foknak kell lennie hogy ártson neki, de még akkor sem biztos, hogy fél nap után haboznia kellene. Nem lehet, hogy valamelyik alapanyag volt már eleve romlott?
2016. ápr. 17. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Reszvet, szamomra is erthetetlen. Csak egy otlet: legkozelebb, ha kesz az etel, allitsd bele a labast a mosogatoba eresztett hideg (akar jeges) vizbe. Csereld neha - igy hutsd le gyorsa(bba)n.
2016. ápr. 17. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
76%

Tedd a kádba,engedd fel hideg vízzel, míg nem lebeg a lábas /fazék. Itt gyorsabban lehűl, és utána azonnal a hűtőbe. Ha nem fér be, osszad szét két nagyobb műa. tároló edénybe.

Amúgy én is furcsállom, hogy ennyi idő alatt megromlott. Tészta volt benne ? Attól gyorsabban romlik a leves.

Húslevesbe mindig külön főzöm a tésztát.

2016. ápr. 17. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
21%
Én melegen beteszem a hütőbe. Nem árt az a gépnek csak többször hosszabban kapcsol be a kompresszor amíg le nem hűti a belső terét újra.
2016. ápr. 17. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
19%
Ha reggelig a lakásban volt, akkor nem csoda, hogy megromlott, én hideg vízbe teszem a fazekat és utána megy a hűtőbe, így másnap is finom.
2016. ápr. 17. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
28%
Nem lenne szabad megromlania. Viszont, mostanában, úgy egy év óta, többször is vettem áruház láncokba zöldségfélét. Megfőtt a kaja és 1-2 óra múlva megbuggyant:( Főleg, fokhagymás kajáknál tapasztalta. Mióta ismerős őstermelőtől veszek csak, nincs ilyen gyors romlás.
2016. ápr. 17. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Tényleg nem szabadna ,valami eleve romlott volt a levesben .
2016. ápr. 17. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim válasza:
Szerintem nem volt friss a hús. Vagy esetleg nem mostad le főzés előtt a húst és egy kicsit ragacsos volt, ettől is lehet.
2016. ápr. 17. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat. Nem vettem észre az alapanyagokon hogy romlott lett volna. Ezentúl én is hideg vízbe rakom lehűteni.
2016. ápr. 17. 19:27
 10/10 anonim válasza:
Részvétem, sorstárs. Nekem az a bajom, hogy eddig föztem kb 500x húslevest és abból 2x úgy buggyant meg másnapra a hűtőben h kimászott. 1x meg a halászlé. Annyira biztos nem volt rossz az alapanyag. Én a nyárra gyanakszom, h esetleg éjjel hűltek a levegőn. De hát nyáron se szoktak bugyogósra romlani. Nem tudom, el vagyok keseredve. Talán ez a jeges hűtés vmit használhat.
júl. 14. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!