Ti megmossátok a csirkehúst?
És ha vannak benne ilyen kis véres pontok, azzal mit csináljak?
Én eddig mindig agyonmostam a csirkemellet, pont a higiénia miatt, és minden ilyen kis piros véres darabkát kivágtam belőle, még akkor is, ha nem volt nagyobb 2-3 milliméternél.
Ja és nem védőgázas csomagolásban vettem, hanem a Spárban csak úgy kimérten.
"A tisztítás során nagyobb eséllyel terjednek át az emberi bőrre, a konyhai előkészítő pultra, illetve más, konyhai eszközökre vagy éppen a ruhánkra a Campylobacter baktériumcsalád különböző fajtái, amelyek elsősorban hasmenéses tüneteket okoznak"
Szerintem arról van szó, hogy ha megmosod, nagyobb az esélye, hogy átkerül a baci a konyhapultra vagy a mosogató egy pontjára ahonnan később elkaphatod. Ha nem mosod meg a csirkét - állítja a cikk -, csökken ennek az esélye. De kezet mosni akkor is kell.
A cikk egy baromság...
Hiába terjedne át a baktérium a feldolgozópultra (általában vágódeszka), késre, mosogatóra, amikor ezeket használat után részben a mosogatógépbe tesszük, részben pedig fertőtlenítjük (pl. a mosogatót megfelelő tisztítószerrel). Így a baktérium elpusztul, mielőtt más étellel vagy a bőrrel érintkezne. És igen, én kezet szoktam mosni utána.
Aki szerint elveszik az étel íze, attól, hogy megmossa, az nem tudom mit szokott vásárolni. Normál esetben a hús egészének van íze, nem a felső 1 mm-ének...
Folyóvízben röviden érdemes megmosni, majd az inas, zsíros, véres részeket kivágni, ha vannak (most nem feltétlen a csirkemellfilében, hanem általánosságban).
Igen, én is így gondolom. Mondjuk én elég sok időt (kb fél órát) szoktam a tisztítással tölteni még csirkemell esetén is, sokan mondták már, hogy teljesen fölöslegesen.
Ezért gondolkodtam el ezen, hogy lehet, hohgy nincs értelme...?
#8: És a véresebb kis mikroszennyeződéseket (nem tudom, hogy nevezzem) se vágod ki belőle?
Lehet, hogy ma kipróbálom így, hogy csak minimálisan készítem elő, kíváncsi leszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!