Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti megmossátok a csirkehúst?

Ti megmossátok a csirkehúst?

Figyelt kérdés

Vettem csirkemellfilét, levest akarok főzni belőle, megmossam vagy ne?


[link]



2015. dec. 6. 12:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
76%
Mindig megmosok minden húst.
2015. dec. 6. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy akkora irgalmatlan baromság, hogy ihaj. Amíg megmosod a húst, (ami 1. nyálkás 2. rátapadt a fólia, a celofán, a tálca, stb. 2. még ha kesztyűvel is, de összevissza fogdosta a hentes, vagy a csomagoló) nos amíg ezeket lemosod róla, addig kizárólag a mosogató alját éri a húsos lé, amit jó esetben senki nem nyalogat.

De a húst akár megmosva, akár nem, utána beletesszük a tálcába, edénybe, tálba, vágódeszkára, megfogjuk, késekkel szeleteljük, aztán megnyitjuk a csapot, konyharuhába töröljük a kezünket, stb.

Bár az én ismerőseim közül még senki nem kapott fertőzést a hústól, ezek szerint csak akkor lehetünk biztonságban, ha a húst könyékig felhúzott gumikesztyűben tisztítjuk, SEMMIHEZ nem érünk hozzá, és a főzés után minden konyhai eszközt ipari kemencében elégetünk, ami hozzáért a húshoz, de minimum tömény domesztoszban áztatjuk 3 napig.


A kis vérpöttyöket meg kár kivagdosni, a csúnya részeket nyilván el kell távolítani, de azért nem kell kósernek lennie. Nem vagyok vega, nem azért mondom, de ha már egy döglött állat izmait, zsírját és bőrét eszed, akkor ne félj egy kis vértől mellé. Az is ugyanúgy megsül a hússal.

2015. dec. 6. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
49%
+ a tálcás húsokban kifejezetten sok húslé meg szokott állni, amik több napig benn vannak a csomagolásban. Az a pudvás állott húslé kicsit veszélyesebb, ha minden edénybe belekenődik meg még a kajába is, mint a megmosott hús.
2015. dec. 6. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 A kérdező kommentje:
Oké, megfogadom a tanácsokat, most nem leszek ennyire óvatos, de azért megmosom :)
2015. dec. 6. 13:10
 15/19 anonim ***** válasza:
49%
Nem kell vele nagy faksznit csinálni, de természetesen meg kell mosni, gyakorlatilag leöblíteni a felszínét. Ez 1 percen belül megvan, tehát nem komoly többletmunka. A hús felületén mindenképpen megtelepednek a feldolgozás során a levegőből származó mikroorganizmusok, amelyek biztosan szaporodnak (ez adja a nyálkás megjelenést). Ezek nem feltétlenül okoznak megbetegedést, de arra érzékeny embernél kiválthatnak mindenféle reakciót, különösen, ha a konyhai feldolgozás sem öli el őket és a termelt méreganyagok is elfogyasztásra kerülnek.
2015. dec. 6. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
82%
A darált húson kívül minden húst megmosok folyó hideg vízben. A zsíros, mócsingos, véres részeket kivágom. Így tanultam. A mosogatóba legfeljebb a lábosokat teszem bele, élelmiszer, tányér stb. soha nem kerül bele, mert ezek rögtön mennek a mosogatógépbe. Ha főzök, forró vízzel kimosom a medencét, naponta fertőtlenítem. A mosogatógép olyan nagy hőfokú vízzel mos, hogy elpusztítja a baktériumokat.
2015. dec. 6. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
Én meg szoktam mosni, de nem alaposan, csak éppen hogy ráfolyatom a hideg vizet azt ennyi. Csak a darált hús az, amit nem szoktam megmosni.
2015. dec. 6. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
Pedig a darált hús is ugyanolyan nyálkás, összefogdosott hús volt mielőtt ledaráltattuk a hentessel, mint a darabban megvett hús, amit mindenki megmos. Én is. Tehát ha így nézzük, egyik húst sem kellene megmosnunk.
2015. dec. 6. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:
Ez nagyon durva! Ha megesszuk azt a húst, még ha megfozzuk is, nem lesz semmi bajunk, csak ha megmossuk, magyarul nyersen hozzaerunk? Mekkora baromság! Mindig minden húst megmosok, megmosunk, soha nem volt semmi bajunk, csirkét, disznót vágtunk, próbálja meg valaki víz nélkül, a nagyüzemi körülmények pedig nem hiszem hogy olyan higienikusak, mint mikor te magad csinálod. Meg amiket hallani, látni lehet... Én továbbra is megmosom.
2015. dec. 9. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!