Az ázsiai gyorsbüfékben hogyan készítik el a csirkehúst?
Az elsö kettö hülyeségével nem kell törödni, mert ugyan fogalmuk sincs a témáról, de a hülyeségeket szajkózni tudják.
A kérdésre: általában tojást/tojásfehérjét kevernek össze keményítövel, szójamártással, füszerekkel, ebben pácolják a húsdarabokat hideg helyen, és utána nagyon forró olajban sütik öket.
Jaj de proli "humor", kb. 20 éve még elment, falu kocsmájában, öregektől.
Az első két válaszolóra értettem.
Az amerikai csirke mifelénk simán szójaszósszal nyakonöntött hús, amit az alábbi módon készítenek el:
https://www.youtube.com/watch?v=JTqbCmQvZKI
További dolog, hogy ha így csinálod nem biztos, hogy hasonlóan feljön és kis puffancs lesz, szóval én a helyedben self rising flour-t használnék(errefelé kapható) ami elvileg sütőporral kevert liszt lenne, de nálam ezzel sokkal teltebbek a husik. Az olaj hőmérséklete mikor sütöd szintén elég fontos, tehát forró legyen, a buborékokon látszik amikor beledobsz egy darabot.
Egyébként ha simán puha húst szeretnél sütni, használj szódabikarbónát is pár órára, lemosod, pác, és sütöd. Ez is teljesen általánosan bevett módszer idehaza is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!