Ismertek olyan kínai vagy ázsiai kaja receptet ami nagyon hasonlít a boltira?
Én szezámmagos csirkét szoktam készíteni:
Azt mondják, hogy szebb és még finomabb is, mint amit a kínaiban lehet kapni :)
Nem bonyolult egy ázsiai/kínai ízvilágot összehozni (olyat, amilyet a kínaiban ehetsz, persze ez nem azt jelenti, hogy maga a kínai konyha ne lenne összetett).
Az alap ízt az olaj adja meg - szezám vagy mogyoróolaj amit érdemes beszerezni -, illetve a szójaszósz. Ez a kettő amitől igazán olyan lesz mint amit a kínaiban vehetsz. Innentől kezdve ezerféle módon csinálhatod hasonlítani fog. Szezámolajban répát, fehérrépát, póréhagymát, hagymát, gombát megpirítasz, közé dobsz csirkemell csíkokat, kevés vízzel, szójaszósszal megpárolod, a végén pedig kukoricakeményítővel sűríted. Fűszernek só,bors, cayanne bors, esetleg gyömbér, és kurkuma. Ha jobban bevásárolsz, akkor érdemes bébikukoricát is belerakni, illetve bambuszrügyet..:) Igazából nehéz eltéveszteni az ízvilágot ezekkel az alapanyagokkal:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!