Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pörköltnek felkészített...

Pörköltnek felkészített csirkehúst meg lehet sütni sütőben?

Figyelt kérdés
Hagymát dinszteltem, ráraktam a kockázott húst, belement a pirospaprika. Ha ezt most nem öntöm fel vízzel és főzöm meg, hanem valamilyen formában berakom sütőbe, alá egy kis burgonyával, vagy ilyesmi, akkor milyen lesz? Készítettétek már ilyesmi módon a sültet? Unjuk a pörköltet, de a férjem eléggé ragaszkodik a hagyományos, magyaros ízekhez, a fiunk pedig tejallergiás, tehát a sajtos, tejfölös, tejszínes verziók kizárva.
2015. aug. 31. 10:19
 1/9 Ügyet Lenke ***** válasza:
66%
próba-szerencse, biztos jó lesz...kis víz vagy bor csal kell alá, párolódjon kicsit majd pirul...
2015. aug. 31. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan próbáld ki, de azért valami szaftja legyen!
2015. aug. 31. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Félő, hogy megkeseredik a paprika benne. Nem véletlenül nem kerül ilyesmi a sültre.

Csináld meg inkább pörinek, aztán ledarálva hortobágyi palacsintát vagy valami rakott zöldséges kaját kreálj belőle.

2015. aug. 31. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Tegyél még hozzá egy kis paprikát-paradicsomot, hogy lecsós szaftos legyen, és akkor karikára vágott krumplira ráteheted.Én a krumplit először héjában megfőzném, úgy jól beszívja a szaftot.
2015. aug. 31. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 Ügyet Lenke ***** válasza:
66%
a paprika csak akkor keseredik meg ha megég...
2015. aug. 31. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

A sütőben nem ég meg a paprika. Nekem van olyan receptem, amiben csirkedarabokat kell megforgatni, paprikás-borsos egyéb fűszeres lisztbe. Tepsiben kell kisütni, nagyon ízletes, soha nem ég meg a paprikás liszt.

Szóval bátran tedd a félkész pörköltet akár krumpli, akár rizses alapra, és sütheted tovább a sütőben.

2015. aug. 31. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. A hortobágyi palacsinta is jó ötlet, a paprikás-lisztes-fűszeres beleforgatás is.

Végül rizses húst csináltam belőle.

Holnap viszont kipróbálom úgy, hogy burgonya karikákra ráfektetem és teszek alá egy kis vizet, meg a tetejét picit meglocsolgatom (vízzel, vagy olajjal?). Mellé egy kis kovászos uborka, szerintem tökéletes lesz.

2015. aug. 31. 13:53
 8/9 Ügyet Lenke ***** válasza:
100%
mielőtt beleteszed a bugonyakarikákat kend ki a tesit vagy télat zsírral, pakold bele, s tölts kicsi vizet, amíg tart a vís addig megpuhul, majd megpirul...amikor már nincs víz alatta a tetejét meglocsolhatod a tepsi alján levő zsírral...
2015. szept. 1. 07:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Már sül:)
2015. szept. 1. 10:37

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!