Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lesz puha a rántott hús?

Hogy lesz puha a rántott hús?

Figyelt kérdés
Karajt kikloffoltam, besóztam, paníroztam, majd bő olajban fedő alatt kisütöttem, ebédig jénaiban lefedve tartottam. Nagyon kemény lett, mármint átsült a hús, azzal nem volt baj, mégis kemény volt az egész. Vacsorára maradt pár szelet, akkor meg már még keményebb volt sajnos. Hogyan készítsem hogy puha legyen?
2016. ápr. 10. 22:21
 1/7 anonim ***** válasza:
85%
Esetleg tejbe áztasd be egy két órára.A nagymamám mindig így csinálta és miután kisütötte a húsleves levéből csorgatott rá evőlkanállal és úgy fedte le.
2016. ápr. 10. 22:54
 2/7 anonim ***** válasza:
76%
Nekem akkor szokott keményebb lenni, ha túl vékonyra kloffolom.
2016. ápr. 10. 23:21
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2016. ápr. 11. 01:04
 4/7 anonim ***** válasza:
49%

A panírozott husit a kellően felmelegített olajba rakom bele, majd 1-2 csepp (nem több!!) vizet öntök rá, és abban a percben lefedem, ill. alatta a lángot visszaveszem közepesre.

A keletkező vízgőztől átpuhul a hús, hallani lehet, amikor már nem serceg, akkor kell levenni a födőt! Ha már az az oldala szép rózsaszínre sült, akkor fordítom a húst.

Ha esetleg kicsit vastagabb szelet és nem papírvékony, akkor ezt az "1-2 csepp víz" módit ott is megcsinálom, ha fordításkor érződik, hogy átpuhult, akkor már csak sütni-pirítani kell azt az oldalát.

Így tanultam kb. 50 évvel ezelőtt, mindig puha lett a rántott húsom, akár szeletben, akár csirke-comb, vagy valami egyéb vastagabb cucc...

2016. ápr. 11. 07:30
 5/7 anonim ***** válasza:
68%

Én is régen tanultam, és hasonlóan, mint az előttem szóló. Bár a víz csöpögtetést még nem ismerem, de lehet, hogy kipróbálom.

A lényeg, hogy a húst nem szabad papírvékonyra agyoncsapni a klopfolóval. Egy finom húsnak kell, hogy legyen textúrája, amibe bele lehet harapni, és persze omlós, puha. Ez két milliméteresre klopfolt húsból lehetetlenség.

Szóval a panírozás után először forró zsiradékba teszem, jó nagy serpenyőbe, hogy kényelmesen elférjenek.

Ez pár másodperc, és már fordítom is meg, mert csak a prézlis bunda összekapatása volt a cél. Ezután kicsit mértékletesebb lángon, fedő alatt folytatom a sütést.

A fedő alatt annyi pára keletkezik, hogy vissza is csöppenhet a húsra, tehát van ami puhán tartsa.

eztán már látom, hogy a panír enyhén hólyagos, alatta puhult a hús, és ettől kezdve már nem teszek rá fedőt.

A panír színére figyelek, mert nem jó az agyonsütött, kiszárított rántotthús.

1-2 éve nagyon lehordtak a válaszolók, és sokan azt írták, hogy minek a rántotthúsra fedő.

Én is tartom magam a tanultakhoz, és még soha nem bántam meg, hogy figyelembe veszem eleim tapasztalatát.

A hideg rántotthús sajnos nem hasonlít a frissen sütötthöz, lehet próbálkozni egy gyors átsütéssel újjá varázsolni, de soha nem lesz olyan, mint az első.

2016. ápr. 11. 11:02
 6/7 anonim ***** válasza:
68%
A rántott húsra akkor teszek csak fedőt, ha vastag a hús, például a csirkecomb. Ha karajt rántok, azt nagyon vékonyra klopfolom, és fedő nélkül sütöm, forró olajban, rövid ideig. Ezen kívül még fontos a hús szeletelése is, ha például combot rántasz, akkor arra kell ügyelni, hogy mindig a hús rostjaira MERŐLEGESEN szeleteld.
2016. ápr. 11. 13:01
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat!
2016. ápr. 12. 00:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!