Mitől lesz jó puha a rántott hús?
Sztem túl sokáig sütöd és azért lesz "cipőtalp"..
Első oldal 2 perc második oldal 1 perc,mi így sütjük az olajban.Omlós finom marad.
1. NEM áztatjuk semmiben.
2. Nem túl vékonyra várni, kicsit kikloffolni (NEM laposra verni), megsózni, panirozni és AZONNAL sütni.
3. Forró zsiradékba tenni, és GYORSAN, fedö nélkül sütni.
Nekem anyám így csinálja :
felvágja a húst nem is vékony nem is vastag darabokra :D , olyan közepes.
Utána kiklopfolja, nem úgy hogy átszakadjon csak szép kis vékonyra.
Befűszerezi (só, bors) hagyja állni kb. 2 óra hosszát.
Utána bepanírozza (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és megsüti olajban, egy hús kb. 4 percig van benne.
Rhadt finom :D
Én így készítem:
A husikat(karaj, tarja, szűz, comb) kiveregetem, majd besózom.
Pár perc után panírozva kezdem sütni, bő, forró zsírban, fedő nélkül. Sütés közben a húsokat 4-5-ször megfordítom, kvázi, nem sütöm készre egyszerre, egyik felét sem.
A módszert köszönöm Bányászné Mártinak, aki által átértékeltem a rántott hús sütését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!