Hogyan lehet puha rántott húst (pl. sertéskaraj) készíteni?
Én úgy tanultam, hogy sose szabad sózni a húst sütés előtt, attól épphogy kemény lesz.
Én is fokhagymás tejbe szoktam áztatni.
Bepácolt húsokat nem szabad sózni
Ha 1óránál tovább pácoljuk a húst, a pácolásnál nem szabad sót használni, mert a hús levet ereszt és rágós lesz. Ilyenkor a sót közvetlenül sütés elõtt kell a húsra szórni.
ha szeretitek a pikáns ízt, egyszer próbáld ki a mustáros karajt. a húsokat bekened mustárral és szeletelt hagymával rétegezve egy éjjelen át hűtőben tartod. másnap a hagymát eltávolítod, egy kicsit papírtörlővel megtörölgeted és hagyományosan panírozod.
a mustártól a hús rostjai megpuhulnak, és nagyon kellemes ízű , finom puha lesz a rántotthús.
szia!
Először is, csak sütés előtt pár perccel sózd be, klopfolás után! Valamint ne üsd sokáig, hogy ne legyen nagyon vékony, és akkor puhább lesz. Ugyanis minél vékonyabb, annál keményebbre sül.
A húgom vastagabbra hagyja, és az övé puhább is, mint anyukámé, aki nagyon kiklopfolja.
Az is segíthet, ha palacsintatésztába mártod, és párizsiasan sütöd ki morzsa nélkül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!