Hogyan lehet puha rántott húst (pl. sertéskaraj) készíteni?
Én úgy csinálom, hogy kiklopfolom vékonyra, de azért nem papírvékonyra, mert akkor kiszárad, besózom, húsz percig állni hagyom, utána megborsozom, panírozom, bő olajban, alacsony lángon, fedő alatt párolom egyik és másik oldalát is. Jó sokáig tart, mire elkezd pirulni, akkor leveszem a fedőt és magasabb lángon még pirítom egy kicsit.
Nem szoktam semmit előre pácolni, így is nagyon finom puha lesz. Nyugodtan be lehet sózni húsz perccel előtte, sokkal finomabb lesz, ha beissza a sót és nem lesz tőle kemény.
A lényeg, hogy sokáig párold fedő alatt, az a titka az egésznek.
Először lehet, hogy nehéz lesz eltalálni a hőfokot, mert csak annyira kell forrónak lenni, hogy párolódjon, viszont ahhoz elég forrónak kell lenni, hogy ne ázzon le róla a panír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!