Panellakás konyhájában is lehet jó minőségű sajot késziteni?
sajnos én is csak olvastam róla, a G-be megtalálod, arra emlékszem, hogy nem kell hozzá semmi oltóanyag.
sok sikert, ha Te megpróbálod.
üdv.
Én a következőképpen készítem a sajtot, ami csak néhány napig áll el a hűtőben, de mi nagyon szeretjük.
2 liter házi tejet felforralok egy edényben. Mikor felforrt, elzárom alatt a gázt, teszek bele 1 evőkanál sót és két evőkanál, 20%-os ecetet. Ha azt látom, hogy az ecet hatására kicsapódik a savó és túrós, körömnyi darabok úszkálnak az edényben, akkor egy nagyobb levesszűrőbe öntöm. Aztán fogok egy textilpelenkát (kicsi gyerekem van, így a sűrű szövésű konyharuha helyett használom, tökéletes), abba beleborítom a szűrő tartalmát, majd jól megszorítom a ruhával, nagyjából kerekded formára. Akkor kötök rá egy csomót, azon átfűzök egy fakanalat és éjszakára felakasztom csöpögni. (Én a turmixgépre szoktam tenni, pont elég széles a szája, és magas az edény fala). Másnap ott a sajt. Jó csak úgy magában is vagy rántva (végre nem folyik ki). Most kísérletezem a snidlinges változattal.
De az az igazság, hogyha igazi, kemény házi sajtot szeretnék enni, akkor elsétálok egy idős nénihez, aki mennyei, kemény házi sajtot készít. Füstöltet is, de annak 800 Ft kilója, az enyém meg 300 Ft-ból megvan, és ha jó a tej, akkor olyan 60-70 dkg lesz 2 liter tejből.
Köszönöm a válaszokat és a receptet is kiprobálom.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!