Miért kell ettől a recepttől kiakadni?
Két komment van alatta, az egyik konkrétan idegbajos, mert ketté kell választani a tojást, hűha, a másik szerint meg rettentő időigényes, hiszen vagy 10 perc, mire elkészül... ti értitek ezt?
Igazából mindkettőnek igaza van.
Nyilván reggel félkómásan tojásfehérjét fogok habosra verni.
Nem láttam, hogy benne lett volna a receptben, hogy csak reggel, félkómásan, vagy munkába igyekezve, késésben lehetne csinálni, hogy minél nagyobb kihívás legyen a reggeli!!!
Ócska rosszindulatú kötekedés.
Lehet egy vasárnap reggeli unatkozós bohóckodás, amivel változatosabbá lehet tenni pl egy kisgyerek reggelijét, lehet egy étterem, vagy büfé reggeli kínálatában egy érdekesebb verziója a tükörtojásnak, lehet bárhogy, bármikor használni...
...ha pedig valakinek nincs rá ideje, az egyszerűen ne csinálja meg.
Lehet csinálni vad galantint is, meg konfitált libamellet is fél nap alatt, létező, működő receptek, attól, hogy valakinek fél órája van ebédet főzni, még nem kell lefikázni, az csináljon lecsót, az megvan fél óra alatt.
Tipikus magyar mentalitás, sajnos még mindig nem ment ki a divatból a "ki tud legértelmetlenebbül fikázni" verseny.
De ne gondold, hogy ez az oldal másabb lenne!
A gasztronómiai kultúra a bányász béka seggét is alulról csókolgatja, a főzési tudomány meg babonákra és hiedelmekre épül.
Ha meg véletlenül jön egy épelméjű válasz, kb máglyán égetik meg a válaszolót, mert másképp mondott valamit, mint ahogy az álmos könyvben megírták 600 évvel ezelőtt.
Én pl étel ital kategóriában szinte csak privátban válaszolok, pont az ilyen hozzáállás miatt, mert ennyire primitív emberekkel kéne vitatkozni, akik ráadásul szentül meg vannak győződve róla, hogy az ő képzelgésük jelenti az igazságot.
Ezt a választ is csak azért írtam ide nyilvánosan, már csak azért is, hogy hátha magára ismer pár szemellenzős megkeseredett gasztro-analfabéta, és jól felidegesítem vele. :)
Hatoska, amúgy neked feltűnt, hogy ezt "szupergyors" reggelinek hirdetik?
Csatlakozom az előttem szólókhoz: sem egyszerűnek, sem gyorsnak nem mondanám (fehérjét kemény habbá verni időigényes dolog, sok a mosogatnivaló utána). Látványosnak, extravagánsnak, ünnepinek inkább.
Másrészt, ha megnézed a videót, netán rákeresel internetet, láthatod, hogy pontatlan a recept: nem serpenyőben sütik ezt, hanem tepsiben, a sütőben.
Heteske!
Komolyabb összegbe fogadok veled, hogy hamarabb megcsinálom ezt a kaját, mint te egy tükörtojást. Szóval kinek mi a gyors...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!