Találtam egy cikket, csak én tudok rajta kiakadni?
Ez lenne.
Nekem ebből az jön le, hogy teljesen a gyerek dirigál az anyjának.
És ismerőseim nagy röhögve osztják meg, mert mekkora poén. Nem, nekem nem az. Nekem kb. a harmadik-negyedik pont környékén eldurran az agyam, hogy hogy képes ezen kisgyerekes szülő ilyen jót kuncogni, meg jajj ezek a gyerekek....
Jajj ezek a szülők!
De azért felettébb gyanús, hogy a gyerek megtanulta, hogy hisztivel bármit elér. Nálunk nincs válogatás a kajában, eszi nem eszi, ebből válogathat. Nem fogom kicserélni a reggelit, és utána még az étkészletet is!!!, mert "rossz tányérban" kap ételt. Basszus, hát csak nem a kutya edényében szolgálta fel anyuka.
A szendvics háromszög meg kocka alakban se jó... mi a fene?!
Két gyerek van, egy 12 éves Aspergeres fiú, meg egy 7 éves lány, de nekem ezeknek a hisztiknek a jó része nem ismerős.
Erre megkaptam, hogy persze, mert én vagyok túl szigorú, mellettem pisszenni se mernek.
Az lenne normális, ha a gyerek rászól az anyjára mert ásít, hisztizik mert !rosszul csikizte!, meg hasonlók?
De annyian mondták, hogy ez vicces, meg jééé az övék is ilyen, hogy most úgy érzem, én ülök fordítva a lovon.
Inkább te csinálsz belőle nagy ügyet.
Semmit se ír a "cikk", hogy hogyan kezeli a hisztiket, csak egy listát közöl arról, hogy mi mindenen képes felhúzni magát egy kisgyerek.
Egyébként ez a lista semmi extra, amin én jót "nevettem", az ez:
Nem egy és nem kettő facebook oldal unlájkolását és csoport elhagyását követtem el, amikor rájöttem, hogy az emberek igenis szeretnek ezen a típusú gyereknevelésen nevetni. Sőt, azonosulnak vele.
Ilyen volt a Kismamablog pl. a maga őrületes mártírkodásával, és "poénos" dolgaival arról, hogy az apák alszanak, míg az anyák nem, és az élet egy szolgálat és minden rossz, de nevetünk rajta...a többire már nem is emlékszem.
ne törődj ezekkel a dolgokkal, vannak, akik így gondolják, te meg másként. mondom ezt úgy, hogy sokat stresszeltem azon, hogy ha a való életben is ilyen emberek vannak, akkor miről fogunk majd velük beszélgetni? a mártírkodásról?:D szerencsére nem így történt, nem ilyen emberek vannak az utcán:)
A cikkben azt írja anyuka, elintézi egy csikivel, meg egy puszival.
Aha, persze...
Viszont elég egyértelmű, ha a gyereknek nem tetszik a tányér, akkor ugrik és kicseréli, ha nem jó a kocka szendvics, akkor csillagokat meg pónikat is vág belőle, csak végre ku.ss legyen. :D
Logikusan kikövetkeztettem.
Nekem az a fura, hogy sokan ezzel egyetértenek, és azt nem tartják helyesnek, ahogy én "tanultam" a gyereknevelést. Egy kis szigor nem árt, de a következetesség elengedhetetlen.
Ez a cikk is ezer helyen jelent meg, én ezzel értek egyet:
Bocs, hogy dívány, de most ezt találtam meg elsőre. :)
Azért azt furcsállom, hogy Aspergeressel is így vagy....
Az én lányom is aspi, és ő például inkább éhenhal, mintsemhogy olyan ételt egyen meg, ami nem tetszik neki (akár állagra, formára, szagra). Ha megkóstolja, kihányja. Lehet, hogy ti szerencsések vagytok, és az érzékszervi túlérzékenységek közül nem "nyertétek" meg az íz- és szagérzékenységet, de nálunk aspi gyerekkel ezek bizony mindennapos problémák.
És nem azért, mert a gyerek dirigál, hanem mert az állapotából fakadóan ténylegesen speciális igényei vannak, amiket igyekszem tiszteletben tartani.
Még egy átlagos gyereknél is aggályosnak tartom, hogy semmibe veszik az igényeit, egy aspinál ez pedig halmozottan igaz.
Szerintem ez nem mártírkodás. Csak egyszerűen annyi, hogy valaki viccesen fogta fel, hogy a gyereke mi mindenen képes kiakadni. Ez egyrészt nem arról szól, hogy a gyerek dirigál, hiszen a szülői reakcióról szó sincs ebben a listában, meg nem is mártírkodás. Nem biztos, hogy mindenki számára vicces is, de nem érzem felháborítónak sem.
A másik, hogy szerintem némi rugalmasság nem árt, ha az embernek gyereke van. Nem kell mindenben engedni a gyerek akaratoskodásának, de ha épp belefér az időbe, és nem áll amúgy semmiből, akkor szerintem igenis vannak dolgok, amiket rá lehet hagyni.
Igazából ez csak egy lista, az sehol sincs, hogy meg is teszik a gyereknek amiért hisztizik. Pl. nincs ott, hogy kicserélte volna a tényért meg hasonlók.
Nem minden gyerek egyforma, és az sem biztos, hogy ez a kislány mindig ilyen, van amikor nekik is rossz napjuk van.
Általában ilyenkor ők sem tudják igazából mi bajuk van, csak nem jó valami pl. front van, nyűgösek, és akkor már persze semmi sem jó. Hogy ez vicces vagy nem azt eldönti mindenki maga, de nem kell ebbe a cikkbe többet belemagyarázni mint ami!
Az elet nagy dolgai...
Nem hisztiznek a gyerekeid? Orulj neki!
Az en fiam is hisztizett regebben es kepzeld,ura vagyok a helyzetnek,de ettol fuggetlenul en is tudnek listat irni!
Anyuka leirta,milyen hisztijei voltak a lanyanak,de azt mar nem irta,hogy kicserelte-e a poharat vagy muzlis/zabos talat!
Soha nem fozok olyat,amit a fiam nem szeret. Attol,h gyerek,meg lehet olyan etel amit ki nem allhat (paradicsomos husgomboc). Nekem is vannak etelek,amibol ki lehetne uldozni a vilagbol. Akkor a gyereknek miert ne lehetne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!