Kismamak szoktattok neha"kiakadni", ha sokat kenyeskedik a kisbabatok?
Mit takar nálad a "kiakadni"?
Igaz nekem nem kisbabám, hanem nagybabám van (16 hós), de néha azért táncol az idegeimen az indokolatlan nyafizásaival. Ilyenkor inkább csak magamban puffogok, vagy félrevonulok fél percre, de neki próbálom értelmesen, nyugodt hangnemben elmagyarázni, hogy az adott dolgot miért nem szabad, miért veszélyes.
Nem tudom mennyi idős babád van, de egy kicsi baba nem tud kényeskedni, inkább csak jelezni próbálja a diszkomfortérzetét az anyukája felé .. a kettő nem ugyanaz.
Ha úgy érted, hogy elfáradok-e sokszor, igen.
A kényeskedés nem létező fogalom babakorban, anyuci már sokkal inkább kényeskedik, amikor magát sajnálja, és nem a babát látja el helyette...
Nekem is nagybabam van (16 hónapos) és igen, ki szoktam akadni! Pedig hidd el, nem vagyok egy ideges természet sőt... Őszintén szólva én csodálom az olyan anyukakat akik felrevonulnak fél percre, aztán visszamennek és nyugodtan elmagyarázzák h mit nem szabad és miért. Hogy lehet az h ők soha nem jönnek ki a sodrukbol?
Persze én sem kiabalok, de igenis kiakadok ha pl. Evés helyett szanaszét dobalja a kanalaval a kaját, vagy ha hisztizik h adjak oda vmit ami ott volt egy bizonyos helyen de most nincs ott mert a párom magával vitte. Vagy mikor nem hajlandó este elaludni.
Szóval igen, ki szoktam akadni! :-)
És te kedves Kérdező? Min szoktál kiakadni?
Én meg azt nem értem a kérdésben, hogy nekem a kismama=várandós, terhes, stb. a kisbaba=pár hós kisgyerek.
Az anyaság elég strapás, 24 órás "elfoglaltság" valóban. Sok türelem, szeretet, empátia, elfogadás, törődés és újra türelem, türelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!