Lasagnet mennyire nehéz elkészíteni?
"#8 én nem pontoztam le. A recept jó sőt kiváló, de nem biztos, hogy egy kezdőnek való. Pl a fűszereket leírtad, de a kezdők kérdése melyikből mennyit?? Besamel: a tojást felverve? Egyben? Milyen sűrű? 30 perc? Neked biztos, nekem nem. Azért köszönöm, ha nem este kell gyorsan készítenem ki fogom próbálni"
A 30 perc kipróbált idö - de több, mint 40 éves gyakorlat áll mögöttem, és ezt nem vettem figyelembe. Egy átlagos valakinek azonban szerintem nem több 45-50 percnél, ha betartja az általam írt sorrendet, de természetesen a sütési idö nincs benne. (A mosogatást meg akkorra szoktam beiktani, amíg sül.)
Remélem, minden kérdést megválaszoltam, ha valami nem világos, akkor nyugodtan kérdezz vissza - meg mások is, szivesen kiegészítem.
Szóval ezért - mármint a 30 percért - elnézést!
A füszerekhez mennyiséget megadni nehéz, mert egyrészt az ízlések sem egyformák, másrészt a füszerek sem egyformát intenzív aromájúak. Kerdöknek azt szoktam javasolni, hogy elöször keveset, összefözve megkóstolni és ha kell utánaízesíteni, akár többször is egymás után.
A besamelhez: a már megfött/besürüsüdött besamelbe kerül a feltört egész tojás, minden elözetes felverés, stb nélkül, csak alaposan el kell keverni a mártásban, amíg egységes kinézetü és állagú lesz.
A sürüség: egyénileg változik, ha egész puha tésztát akarsz a lasagnéba, akkor hígabbra (kb tejszín sürüségüre) elég befüzni, ha meg inkább szilárdabbra, "haraphatóbbra" szeretnéd, akkor sürü tejföl sürüségüre fözd.
A sütés során részben még sürüsödik, másrészt a tészta is beszív belöle, ezért nem lesz folyós. (De olyat is simerek, akinek az a jó lasagne, ha a szószok kifolynak belöle.)
én sokat vesződtem annó azokkal a receptekkel, amiket itt felsoroltak, meg tudtam csinálni, de utáltam, és nem is ízlett annyira
aztán felfedeztem a Kn**r alapot, és az annak a hátulján lévő receptet követem, kicsit több vízzel, gombával, azt mindenki imádja, és még besamel sem kell hozzá (azt utáltam a legjobban), hanem jó sok sajt a tetejére és kész
"A tésztát sem bonyesz dolog megcsinálni, ezerszer jobb mint a lapok."
Elvileg igazad van, de egy kezdönek, föleg ha nincs túl sok ideje, nem túl hasznos ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!