Hogy kell a lasagnét elkészíteni?
Én ledarálom a marhahúst 1 kisebb fej hagymával és 2 cikk foghagymával együtt. Egy pici olivaolajon fedő alatt készre párolom, teszek bele sót, borsot, majoránnát, bazsalikomot, egy kis házi paradicsomlevet.
Aztán elkészítem a besamell mártást a következőképpen: 10dkg vaj, 2 evőkanál liszt - ezt a vajon felforrósítom (fontos: nem szabad pirítani mint a rántást), aztán apránként felengedem 1 l tejjel, ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval.
Az előkészített tepsibe rétegezem: 1 réteg húsos szósz, aztán a besamell, aztán a tésztalapok (nem szükséges előfőzni), aztán így tovább. A tetejére szintén szósz kerüljön, húsos, aztán besamell. Reszelhetsz rá sajtot, lefeded alufóliával és a sütőben 40-50 perc alatt készre sütöd. Ha szeretnéd ha a teteje piros legyen, akkor mielőtt teljesen kész nem lenne leveszed róla az alufóliát.
Ha nincs épp Lasagne tésztalapod otthon - levesbe való tésztával is elkészítheted, amit te otthon gyúrsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!