Lasagnet mennyire nehéz elkészíteni?
HA kész alapokat használsz, akkor jobb bele sem kezdeni, mert csak moslék lesz belöle.
De rendesen sem annyira macerás, sok mindent elö lehet készíteni meg emgfelelö sorrendben kell az egészet elkészíteni.
1. Elöször elkészíted a paradicsomos szószt: 1 fej apróra vágott hagymát, egy durvára reszelt sárgarépát kevés olivaolajon átpirítasz, hozzáteszel 30 dkg darált húst, összepirítod, felöntöd kb 1 dl vízzel (vagy vörösborral), beleteszel 20 dkg sürített paradicsomot, sóval, borssal, bazsaslikommal meg rozmaringgal füszerezed és kis lángon - többször megkeverve - összefözöd.
Amíg ez fö, addig elkészíted a besamelt: egy edényben megolvasztasz 5 dkg vajat (nem margarint), beleteszel 5 dkg lisztet, elkevered, összemelegíted, felöntöd 1 dl tejjel, sózod, borsozod és kevergetve sürüre fözöd. Utána a tüzröl elvéve belekeversz a még forró mártásba 1-2 nyers tojást és jól kikevered.
Egy tüzálló edényt kikensz olajjal/vajjal, beleteszel pár kanál besamelt - hogy éppen befussa az alját, ráteszed a lasagnelapok egy részét egymás mellé. Erre jön néhány kanál paradicsomos szósz, megint tészta.
Ezt addig ismételed, amíg elfogynak a hozzávalók, a tetejére besamelt tegyél. Ezt megszórod reszelt sajttal (ha többféle, akkor finomabb) és sütöben 170 fokon addig sütöd, amíg a teteje megszinesedik, de ne legyen barna, mert akkor keresrü lesz.
Ha elég sok sajtos van, akkor a besamelrétegekre is tehetsz, kivéve a legalsót.
Az egész összekészítés így kb 30 perc - ha nem vagy gyakorlott, akkor lehet valamennyivel több az elökészítés -, és az eredmény igen finom.
Sok sikert!
Nem nehéz. És kész alap sem kell hozzá. Hiszen abban csak fűszerek vannak. Ugyanúgy meg kell venni a húst, tésztát és meg kell csinálni. Szóval tök hülyeség. Csinálj rendes lasanget.
Ha van recepted, azt kövesd és biztosan sikerülni fog!
Bocs, a második vagyok és aki lepontozta a válaszomat, lenne szives megindokolni, hogy miért?
Ez egy normális, sokszor kipróbált recept, ebben nem tudom, mi lehet a rossz.
Szerintem a 30 perc miatt pontoztak le (nem én!!!!)
Bár nekem is szemet szúrt, és szinte már hihetetlen kategória a lasagne 30 perces előkészítése. Eddig gyakorlottnak hittem magam a konyhában...
Mellesleg az egész elkészítéséhez nálam hozzátartozik a mosogatás is, hiszen elég sok edény bepiszkolódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!