Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lasagnet mennyire nehéz...

Lasagnet mennyire nehéz elkészíteni?

Figyelt kérdés
Nem vagyok egy nagy sütő főző személy, de olyan vészes nem tűnik nehéznek. Bele merjek kezdeni? :D
2016. febr. 3. 03:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
2%
Ha valamilyen kész alapot használsz akkor könnyű. Ha mindent te készítesz akkor elég pepecs :)
2016. febr. 3. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
55%

HA kész alapokat használsz, akkor jobb bele sem kezdeni, mert csak moslék lesz belöle.


De rendesen sem annyira macerás, sok mindent elö lehet készíteni meg emgfelelö sorrendben kell az egészet elkészíteni.


1. Elöször elkészíted a paradicsomos szószt: 1 fej apróra vágott hagymát, egy durvára reszelt sárgarépát kevés olivaolajon átpirítasz, hozzáteszel 30 dkg darált húst, összepirítod, felöntöd kb 1 dl vízzel (vagy vörösborral), beleteszel 20 dkg sürített paradicsomot, sóval, borssal, bazsaslikommal meg rozmaringgal füszerezed és kis lángon - többször megkeverve - összefözöd.


Amíg ez fö, addig elkészíted a besamelt: egy edényben megolvasztasz 5 dkg vajat (nem margarint), beleteszel 5 dkg lisztet, elkevered, összemelegíted, felöntöd 1 dl tejjel, sózod, borsozod és kevergetve sürüre fözöd. Utána a tüzröl elvéve belekeversz a még forró mártásba 1-2 nyers tojást és jól kikevered.


Egy tüzálló edényt kikensz olajjal/vajjal, beleteszel pár kanál besamelt - hogy éppen befussa az alját, ráteszed a lasagnelapok egy részét egymás mellé. Erre jön néhány kanál paradicsomos szósz, megint tészta.

Ezt addig ismételed, amíg elfogynak a hozzávalók, a tetejére besamelt tegyél. Ezt megszórod reszelt sajttal (ha többféle, akkor finomabb) és sütöben 170 fokon addig sütöd, amíg a teteje megszinesedik, de ne legyen barna, mert akkor keresrü lesz.


Ha elég sok sajtos van, akkor a besamelrétegekre is tehetsz, kivéve a legalsót.


Az egész összekészítés így kb 30 perc - ha nem vagy gyakorlott, akkor lehet valamennyivel több az elökészítés -, és az eredmény igen finom.


Sok sikert!

2016. febr. 3. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim válasza:
100%
Szerintem nem nehéz, én sem vagyok konyhatündér, sőt szerintem mindenki jobban jár, ha a konyha közelébe se megyek, de ezt az egyet meg tudom csinálni.
2016. febr. 3. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem te készíted, szárítod a tésztáját, akkor könnyű. Csak követni kell egy receptet és nem lehet elrontani.
2016. febr. 3. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
Nekem tovább tart az előkészítés, mint 30 perc, mert én jó sokáig összefőzöm a húsos paradicsomszószt. (én vágok bele egy kis kolozsvári szalonnát vagy bacont is, illetve sűrített paradicsom helyett konzervet szoktam használni, de amúgy végre egy normális leírás!) Előző este megfőzöm a húsos mártást, másnap akkor tényleg csak 30 perc és mehet a sütőbe.
2016. febr. 3. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
34%
Én sem vagyok konyhatündér, de egyszerű volt elkészíteni, igaz időigényes, de a férjem és a barátja is megnyalták utána mind a tíz ujjukat, szóval sikerült jól megcsinálni. Nyugodtan vágj bele.
2016. febr. 3. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
40%

Nem nehéz. És kész alap sem kell hozzá. Hiszen abban csak fűszerek vannak. Ugyanúgy meg kell venni a húst, tésztát és meg kell csinálni. Szóval tök hülyeség. Csinálj rendes lasanget.

Ha van recepted, azt kövesd és biztosan sikerülni fog!

2016. febr. 3. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
64%

Bocs, a második vagyok és aki lepontozta a válaszomat, lenne szives megindokolni, hogy miért?


Ez egy normális, sokszor kipróbált recept, ebben nem tudom, mi lehet a rossz.

2016. febr. 3. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem a 30 perc miatt pontoztak le (nem én!!!!)

Bár nekem is szemet szúrt, és szinte már hihetetlen kategória a lasagne 30 perces előkészítése. Eddig gyakorlottnak hittem magam a konyhában...

Mellesleg az egész elkészítéséhez nálam hozzátartozik a mosogatás is, hiszen elég sok edény bepiszkolódik.

2016. febr. 3. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
27%
#8 én nem pontoztam le. A recept jó sőt kiváló, de nem biztos, hogy egy kezdőnek való. Pl a fűszereket leírtad, de a kezdők kérdése melyikből mennyit?? Besamel: a tojást felverve? Egyben? Milyen sűrű? 30 perc? Neked biztos, nekem nem. Azért köszönöm, ha nem este kell gyorsan készítenem ki fogom próbálni
2016. febr. 3. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!