Mitől lett keserű a padlizsán?
Héjával magjával csinálom évek óta olajban sütve és a kedvencem. De most találtam egy nagyobban a 2db volt egy kiló nem 5 db 1kg.
Szóval minden ahogy szoktam olaj víz só és kész.
De nem az a finom padlizsán íze lett hanem megkeseredett.
De mitől? Miben másabb a nagy mint a pici?
Vagy csak ennek az egy darabnak lett ilyen baja?
Mert az első hülyeséget ír.
Nem a padlizsán méretétől függ az íze. A mérete elsősorban a növény fajtájától függ, vannak kifejezetten óriási, hosszúkás darabokat termők, és egészen kicsi, tenyérnyi, gömb alakú termésűek is - mind-mind más padlizsánfajták.
Lehet finom egy óriási padlizsán is!
Abban viszont igaza van, hogy a túl öreg (ráncos, stb.) darabok illetve a túl fiatal darabok lehetnek keserűek.
Egy másik döntő kérdés, hogy mikor besózod, hagyod-e állni és levet ereszteni fél-háromnegyed órát? Ennyi szükséges ahhoz, hogy a keserű lé, amit ereszt, távozzon belőle valamennyire. Utána pedig ugye vagy papírtörlővel leitatni vagy hideg vízzel gyorsan lemosni. Ha ezt nem teszed, valószínűleg ez volt a baj.
Vannak olyan fajta padlizsánok, aminél ez nem szükséges, nemesítéstől függ. De a legtöbbnél igen, tehát érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!