Brokkolis zöldségleves keserü lett, mit lehet vele kezdeni?
A levest úgy készítettem, hogy leveszöldséget, krumplit, brokkolit pároltam vajon, utána vízzel felöntöttem, füszereztem és megföztem a zöldségeket, majd tejfölt adtam hozzá.
Valószínüleg a brokkoli miatt lett érezhetöen keserü, és így kimondottan zavaró. (Máskor is készítettem, akkor nem volt ilyen gond)
Van valakinek ötlete, hogy mivel lehetne a keserü ízt csökkenteni vagy megszüntetni?
Köszönöm, ha segít valaki.
Nem, a brokkoli garatntáltan nem volt vegyszeres, saját termés, és semmiféle vegyszert nem használok a kertben.
Valamiért a brokkoli volt kesernyés - talán a nagy meleg matt -, ezért szerintem megérné valahogy helyrehozni a levest, ha lehet.
Jól mondják a keserű brokkoli romlót. DE kérdés milyen és mennyi leszövetlenséget raktál bele. Mert minden zöldség megromlásnál előbb-utóbb nagyon megkeseredik, de azért nem kevés van ami frissen is az.
Azért gyanús az a keserű leves.
Sajnos mar semmit nem tehetsz, ket oka lehet:
- tulfott a brokkoli (max 15 percig)
- tulerett volt.
Hol romolhatott meg? A földön, mielőtt leszedted. Ilyen kánikulában sok zöldség van hogy mielőtt beérik már megromlik. Megfelelő öntözéssel, van hogy meglehet előzni.
Még a profikkal is előfordul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!