Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Brokkolis zöldségleves keserü...

Brokkolis zöldségleves keserü lett, mit lehet vele kezdeni?

Figyelt kérdés

A levest úgy készítettem, hogy leveszöldséget, krumplit, brokkolit pároltam vajon, utána vízzel felöntöttem, füszereztem és megföztem a zöldségeket, majd tejfölt adtam hozzá.

Valószínüleg a brokkoli miatt lett érezhetöen keserü, és így kimondottan zavaró. (Máskor is készítettem, akkor nem volt ilyen gond)

Van valakinek ötlete, hogy mivel lehetne a keserü ízt csökkenteni vagy megszüntetni?

Köszönöm, ha segít valaki.

2015. aug. 14. 21:39
 1/8 anonim ***** válasza:
Kidobni. A brokkolinak nem kéne keserűnek lennie, talán vegyszeres. Nem az ízt kell elfedni, mert az íznek van valami oka, és egy keserű (de alappból nem keserű) étel nem normális, nem kell megenni. Ez nem az a kategória, mint hogy túl sós vagy paprikás lett. Egyébként a karfiol is szokott keserű lenni, de akkor mi nem esszük meg, ki tudja, mi a baj vele.
2015. aug. 14. 21:58
 2/8 A kérdező kommentje:

Nem, a brokkoli garatntáltan nem volt vegyszeres, saját termés, és semmiféle vegyszert nem használok a kertben.

Valamiért a brokkoli volt kesernyés - talán a nagy meleg matt -, ezért szerintem megérné valahogy helyrehozni a levest, ha lehet.

2015. aug. 14. 22:11
 3/8 anonim ***** válasza:

Jól mondják a keserű brokkoli romlót. DE kérdés milyen és mennyi leszövetlenséget raktál bele. Mert minden zöldség megromlásnál előbb-utóbb nagyon megkeseredik, de azért nem kevés van ami frissen is az.

Azért gyanús az a keserű leves.

2015. aug. 14. 22:33
 4/8 anonim ***** válasza:
"brokkoli volt kesernyés" - A nagy meleg miatt nem fog az agyam. Az romlott volt. Igen melegben gyorsabban romlik.
2015. aug. 15. 00:07
 5/8 A kérdező kommentje:
Bocs, reggel leszedtem a kertben, egy óra múlva már fött - MIKOR romlott volna meg?
2015. aug. 15. 08:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Ki lehet dobni.
2015. aug. 15. 12:31
 7/8 anonim ***** válasza:

Sajnos mar semmit nem tehetsz, ket oka lehet:

- tulfott a brokkoli (max 15 percig)

- tulerett volt.

2015. aug. 15. 13:54
 8/8 anonim ***** válasza:

Hol romolhatott meg? A földön, mielőtt leszedted. Ilyen kánikulában sok zöldség van hogy mielőtt beérik már megromlik. Megfelelő öntözéssel, van hogy meglehet előzni.

Még a profikkal is előfordul.

2015. aug. 15. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!