SOS így finom lesz a zöldségleves?
Brokkoli,borsó,gomba,répa,zeller,ezeket akarom belerakni,de ha tudtok még valami finomat ne tartsátok vissza:D Eddig mindig lepiritottam kevés cukron,hagymával azöldségeket,utána engedtem fel vízzel,de most baromira nincs kedvem felette állni ,kevergetni,hagymát pucolni stb ( tudom lusta disznó vagyok) ha hideg vizben felteszem főni a zöldségeket finom lesz szerintetek? És egy tejszínnel felhúzhatom fűszerezés után,vagy az csak a krémlevesbe illik ?
üdv,egy kezdő háziasszony
Ha kevés (amennyi a leveshez kell, hogy ne legyen híg) vízben kezded fözni, és füszerezed is, akkor jó lesz. (De ne leveskockát meg egyéb mü-dolgokat tegyél bele, hanem rendes füszereket)
De szerintem vagy borsó vagy brokkoli illik bele, a kettö nem biztos, hogy passzol egymáshoz. Tejszínt tehetsz bele, de lisztet semmi esetre sem!
Csatlakozom, a zsiradékban pirítástól sokkal finomabb lesz.
Teljesen jók az alapanyagok, én ugyan nem lennék lusta hagymát pucolni, nagy kedvencem, de a Te verziód is ízlene, főleg, ha zsír is akadna benne :) Próbáltad már a zöldséglevest kurkumával? Én kedvelem és a színe is jó lesz...
De picit üres így, én tennék bele valami könnyed galuskát (darált mandulából szoktam, kakukkfűvel) vagy legalább egy krumplit vagy egy kis zabpelyhet... De ha Neked így jó, az is OK. A tejszín sem ronthatja el... Rengeteg lehetőség van, nem igazán szokott gátlásom lenni a kísérletezés terén :)
Ez így nem rossz összeállítás.
Én is a zsiradékon átfuttatást javaslom, bár én vajon szeretem, úgy finomabb a leves.
Egy leveskockát nyugodtan beledobhatsz, ha nem ragaszkodsz az organikus hozzávalókhoz, és ha tárkonnyal meg tejszínnel dúsítod, akkor garantáltan finom lesz, és laktató.
Ugyanezt ünnepi levesként is simán lehet tálalni, ha elsőre egy kis csirkemellet pirítasz meg vajon, (felkockázva picire) aztán a zöldségeket, felöntöd kis vízzel, puhára főzöd, bele a leveskocka, tárkony, és legvégén egy kis csigatészta.
Szia. Nekem is van egy sajat receptem, a legfinomabb a vilagon.
Gombat, zellert, sargarepat, feherrepat, karfiolt, karalabet, brokkolit,kelbimbot es neha borsot is szepen felvagok vagy rozsakra szedek.Kulon megparolom oket, de cukor nelkul, olivan. Vegul osszefozom oket, fuszerezem es kesz. Tesztat nem teszek bele. Csirkemellet viszont igen, azt is megparolom kulon, puhara. Igy mar szinte egytaletel, nekem legalabbis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!