Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meddig áll el a zöldségleves...

Meddig áll el a zöldségleves hűtőben?

Figyelt kérdés
Az alábbiakat teszem bele: fehérrépa, sárgarépa, hagyma, krumpli. Teljesen "light" ezeken kívül csak szárított fűszer megy bele. Ha holnap (vasárnap) megfőzöm, akkor szerdán még ehetek belőle, vagy felejtős?
2014. nov. 15. 14:58
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Határeset. Max. 4 napig szoktuk enni a zöldséglevest s a végén néha már bújkál benne valami savanykásság (elég érzékeny vagyok ezekre, régen a tejről is éreztem, hogy friss vagy sem, pedig még napokig nem savanyodott meg).

A mienk speciel zsíros, de olyan rengeteget nem számít. A sima főtt zöldség is hasonlóan bírja.

2014. nov. 15. 15:14
 2/5 A kérdező kommentje:
No igen, én is így gondolom. Hétfőn szoktam megfőzni, és akkor nem gond a szerda, de most szabad a konyha, így túlesnék rajta vasárnap este. Fagyasztani sajnos nem tudom.
2014. nov. 15. 15:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha közben valamelyik nap egyszer még felforralod, akkor egész biztos eláll.
2014. nov. 15. 17:44
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem kell bolygatni a hűtőben, semmi baja nem lesz szerdáig.

Gyorsan hűtsd le, hidegvízbe állítva, és minél előbb kerüljön a hűtőbe.

Semmi olyan nincs benne, ami hideg helyen 3 nap alatt megmurranna.

2014. nov. 15. 18:14
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a további válaszokat. Megpróbálom, majd este főzöm, és gyorsan hűtöm. Végülis, ha kinyiffan útközben is legfeljebb egy adag levest dobok ki, nem nagy érték, csak nem igazán szeretek ételt kidobni, és jó lenne még jól lakni szerdán. :)
2014. nov. 15. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!