Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen húst és hogyan tegyek...

Milyen húst és hogyan tegyek levesbe? Zöldségleves főzésnél, az eltett zöldségek mellé hogy tegyek belé húst is?

Figyelt kérdés

részletesebben:

Olyan levest akarok, amiben van zöldség és hús. Zöldésgem van tavalyról üvegben eltett, de nem tudom, hogy milyen húst szoktak, hogyan elkészítve


2014. máj. 23. 11:30
 1/7 anonim ***** válasza:

A húst tedd először a fazékba: Hídeg vízbe ha felforrt ,habozd le. Majd ha hús már félg puha tedd hozzá a zöldségeket,a levest saját ízlésed szerint

füszerezd.

Tehetsz hozzá bármilyen húst amit szeretek: csirke,serés,pulyka stb.

2014. máj. 23. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Alapjaiban ilyenkor főzünk húslevest, ahol először a húst tesszük fel főni, mivel az hosszabb főzési időt igényel, mint a zöldség.

Teljesen mindegy milyen állat húsa: csirke, tyúk, kakas, sertés, marha. Ízre és főleg főzési időre nagyon-nagyon más.

Tehát felteszed a husit főni, teszel bele sót, szemes borsot, ha felforrt, vedd egészen takarékra alatta a lángot, csak igen-igen lassan főjjön. Majd amikor a husi félig megfőtt akkor szoktuk a nyers zöldségféléket belerakni: répa-gyökér-karaláb-karfiol-zeller-petrezselyem. Egy-két girizd fokhagyma + egy kisebb fej vöröshagyma = ezekről csak a külső héjat szedjük le, a többit csak megmossuk rajta.

A félfövés: csirke kb. 20-25 perc, tyúk kb. 40-50 perc, kakas-sertés-marha még hosszabb idő, (érdemes villával próbálgatni)


Ha a zöldség blansírozott (főtt), akkor viszont már csak akkor tedd bele a levesbe, amikor kb. 10 perc van hátra a főzési időből.

2014. máj. 23. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!


Ha lefagyasztott őrölt borjúnövendékhúsom van, azzal is ugyanez a felállás? Ha mondjuk húsgombóckákat készítenék?

2014. máj. 23. 12:05
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem! darálhúsból nem szoktak (de lehet, hogy valaki mégis ) levest főzni. húsgombócot készíthetsz belőle, kis reszelthagymával, fűszerekkel és egy tojással összegyúrva.

Az üveges zöldségedet (bár nem tudom milyen az ) egy kevés zsiradékon a leve nélkül átfuttatod,pirítod rövid ideig.

Utána felengeded a saját levével, ha nem elég vízzel pótolod.Fűszerezd ezt is ízlés szerint.

Ebben a zöldségeleves szerűségben kifőzöd a húsgombócokat.

2014. máj. 23. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
darálthús az erőleveshez kell, de az egy félnapos meló.
2014. máj. 23. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat


Nagyon finom leves készült :)

2014. máj. 25. 09:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Kedves egészségetekre!

Ugye nem is volt olyan nehéz!! :)))

2014. máj. 25. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!