A wook-ban lehet sütni is olajban (rántott húst, sült krumpli. Stb), vagy csak zöldségek, húsok párolására jó?
Kezdő konyhatündér vagyok, ne haragudjatok, ha hülye kérdés...de nem tudom mi a különbség wook, és serpenyő között.
Nekünk minden leragad az olcsó serpenyőben, találtam egy ilyet: [link]
de ez wook.
lehet sütni. én már sütöttem hasonló wookban.
serpenyő hasonlóan néz ki . [link]
Lehet sütni : de érdemes drágább ,jobb minőségű serpenyőket beszerezni : Ahogy elöttem írták ,a tefálok ,jók,de minőségit kell venni.
Vagy ha olajban sütésre kell akkor még a fritőz is jó megoldás lehet.
Rántotthúshoz, sültkrumplihoz jobb a serpenyő, aminek az aljzata is széles, nem úgy , mint a woknak.
A wokban rázogatva, szinte a felforrósított peremen sül a húscsík, a zöldség.
Hagyományos bő zsiradékban való sütési módhoz egy jó minőségű kb 28 cm átmérőjű (aljú is ) kb 4-5 cm maga falú teflonserpenyő a legjobb szerintem.
Legalábbis nekem ez vált be hosszú évek alatt.
wookban magában nem lehet párolni : gyors piritásra alkalmas : de ,lehet olyan wookot vásárolni ami mellé lehet bambusz párolt kapni: ezek tökéletesek minden étel párolására : hal ,zöldség ,gőzgomboc,stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!