Minden évben ecetes krumpli salátát csinálok a rántott halhoz. Persze marad még pár napig. Ha lila hagymával csinálnám, elszinezné az egészet, vagy csak a a hagyma maradna lila?
3-as vagyok!
Mindig lila-hagymával együtt készítem, az változó, hogy cukros-ecetes lében tálalom, vagy tartárral.
A krumplit vagy megfőzöm sós vízben és alaposan leszűröm, vagy (ízletesebb marad, ha) a párolóedényben megpárolom. Amikor meghűlt, akkor mehet a cukros-ecetes lébe.
A lila-hagymát karikára szelem, belerakom a tésztaszűrőbe és egy kis fazék lobogóra forralt sós vizet átöntök rajta. (Ez arra jó, hogy van a hagymában is valami olyan alkotórész, mint az uborkában, hogy egyes embereknek bántja a gyomrát, de a leforrázás után már ilyen hatása nem lesz)
Majd egy kis edénybe rakva kicsit megpörgetem sóval. Egy idő után kicsavarom és úgy teszem a cukros-esetes vízbe a krumpli mellé.
Legtöbb esetben egy kicsit hagyom őket itt, összeérnek, majd leszűröm és tartárral összekavarva teszem asztalra.
Szóval színváltozás nincs!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!