Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ballagási menüsort írjon aki tud?

Ballagási menüsort írjon aki tud?

Figyelt kérdés

Olyan recepteke, menüsorokat várok, amiket Ballagás-ra készítettetek a családnak, vagy fogtok készíteni.

Ötletekre is kíváncsi vagyok és csak normális válaszolól írjanak!

Köszönöm a segítséget.

2010. márc. 15. 11:45
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

köszi, jó ötleteket adtál, és kérem a receptet (torta)

bár én a gyümölcstorta lapját meg szoktam venni, hogy azzal se kelljen vesződni, meg a tortaformám tönkre ment.

2010. márc. 17. 06:06
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia! irom a gyümitorta receptjét.

hozzávalók.

-14 dkg liszt

-14 dkg cukor

- 2 tojás

- egy félcsomag sütőpor

-fél dl olaj

-fél dl melegvíz

a két tojás fehérjét kemény habbá verjük. /pár csepp citromlével vagy ecettel/

a sárgákat a cokorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a melegvizet, a sütőporos lisztet, végül lazán

a tojáshabot.

a gyümölcstortaformát alaposan kizsírozzuk, minden bordáját és megszórjuk liszttel. a közepére öntjük a tésztamasszát, körkörös mozdulattal elegyengetjük.

előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. kb. 15 perc.

most jön a mutatvány,egy tálat, amin tálaljuk majd megvajazunk vékonyan.vajas felével rátesszük a tortára és hirtelen megfordítjuk.a formát betakarjuk egy jó vizes konyharuhával és hagyjuk kis ideig.gőzölögni fog, de az a jó. kés nyelével megütögetjük a tetejét és a széleket is.pár perc múlva finoman leemeljük a formát, a tortát hagyjuk hűlni.

míg sült a torta, 3 dl tejből egy csomag vaniliás pudingból sűrű ,édes pudingot főzünk.folpackkal betakarjuk és ezt is hagyjuk valamennyit hűlni.

közben tetszés szerint gyümölcsöket darabolunk,lehet

sárga, vagy őszibefőtt, kivi-narancs, nyáron piros bogyósok vagyis bármi.a félig kihűlt pudingot a torta mélyedésébe öntjük, elsimítjuk. kirakjuk a gyümölcsökkel

a lényeg az esztétikus elhelyezés.cikkenként legyezőalakban szépen elrendezve. a hézagokba tehetünk mazsolát, diódarabot is.

a végén egy csomag tortazselét előírás szerint elkészítünk és a gyümikre csorgatunk.én színtelennel szoktam, mert így érvényesül a gyümölcsök szép harmóniája.

sima kapcsos tortaformában is lehet, de azt nem kell kiborítani, hűlés után mehetnek a rávalók,és , ha kész, akkor csúsztatjuk tálra.

huh, leírni hosszabb volt, mint megcsinálni.

szóval nagyon olcsó és egyszerű.

üdv.-e-

2010. márc. 17. 09:21
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

tegnapelőtt 12:01-es vagyok.

miért lettem lepontozva? :(

2010. márc. 17. 15:05
 14/16 A kérdező kommentje:
nem tudom, én mindenkinek zöld kezet adtam !
2010. márc. 17. 21:26
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk svédasztalos megoldás volt, rántott húsik, majonézes salik, hidegtál, sütik.
2010. márc. 23. 21:16
 16/16 A kérdező kommentje:
köszi
2010. márc. 23. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!