Ballagási menüsort írjon aki tud?
Olyan recepteke, menüsorokat várok, amiket Ballagás-ra készítettetek a családnak, vagy fogtok készíteni.
Ötletekre is kíváncsi vagyok és csak normális válaszolól írjanak!
Köszönöm a segítséget.
köszi, jó ötleteket adtál, és kérem a receptet (torta)
bár én a gyümölcstorta lapját meg szoktam venni, hogy azzal se kelljen vesződni, meg a tortaformám tönkre ment.
Szia! irom a gyümitorta receptjét.
hozzávalók.
-14 dkg liszt
-14 dkg cukor
- 2 tojás
- egy félcsomag sütőpor
-fél dl olaj
-fél dl melegvíz
a két tojás fehérjét kemény habbá verjük. /pár csepp citromlével vagy ecettel/
a sárgákat a cokorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a melegvizet, a sütőporos lisztet, végül lazán
a tojáshabot.
a gyümölcstortaformát alaposan kizsírozzuk, minden bordáját és megszórjuk liszttel. a közepére öntjük a tésztamasszát, körkörös mozdulattal elegyengetjük.
előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. kb. 15 perc.
most jön a mutatvány,egy tálat, amin tálaljuk majd megvajazunk vékonyan.vajas felével rátesszük a tortára és hirtelen megfordítjuk.a formát betakarjuk egy jó vizes konyharuhával és hagyjuk kis ideig.gőzölögni fog, de az a jó. kés nyelével megütögetjük a tetejét és a széleket is.pár perc múlva finoman leemeljük a formát, a tortát hagyjuk hűlni.
míg sült a torta, 3 dl tejből egy csomag vaniliás pudingból sűrű ,édes pudingot főzünk.folpackkal betakarjuk és ezt is hagyjuk valamennyit hűlni.
közben tetszés szerint gyümölcsöket darabolunk,lehet
sárga, vagy őszibefőtt, kivi-narancs, nyáron piros bogyósok vagyis bármi.a félig kihűlt pudingot a torta mélyedésébe öntjük, elsimítjuk. kirakjuk a gyümölcsökkel
a lényeg az esztétikus elhelyezés.cikkenként legyezőalakban szépen elrendezve. a hézagokba tehetünk mazsolát, diódarabot is.
a végén egy csomag tortazselét előírás szerint elkészítünk és a gyümikre csorgatunk.én színtelennel szoktam, mert így érvényesül a gyümölcsök szép harmóniája.
sima kapcsos tortaformában is lehet, de azt nem kell kiborítani, hűlés után mehetnek a rávalók,és , ha kész, akkor csúsztatjuk tálra.
huh, leírni hosszabb volt, mint megcsinálni.
szóval nagyon olcsó és egyszerű.
üdv.-e-
tegnapelőtt 12:01-es vagyok.
miért lettem lepontozva? :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!