Hogyan kell ballagási pogácsát sütni?
Figyelt kérdés
Kb 30 darabot kellene csinálnom, ofő azt mondta, nem kell ehetőnek lennie, a lényeg hogy pici legyen és elég kemény..Csak hogy fogalalmam sincs, hogy hogyan készítsem el, ill mivel szaggassam ki a tésztát:/2011. ápr. 15. 21:11
1/4 anonim válasza:
fél kiló liszt, 20 dkg olvasztott zsír, vagy egy kocka olvasztott margarin, 1 egész tojás, 1 zacskó sütőpor,fél ek.só és annyi tejföl (kb egy kispohárnyi)hogy rugalmas tésztát kapjunk.
ezt a tésztát kinyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval apró pogácsákat szaggatunk.
előmelegített sütőben világosra sütjük.
kis szaggató helyett, nagyon jó a kindertojás műa.belsejével szaggatni.
de ebből 30-nál sokkal több lesz :))) de majdcsak elfogy.
2/4 anonim válasza:
Liszt, viz, l tojás. Gyurd jó keményre, de azért nyujthatóra. Gyűszűvel, vagy pici stampedlis pohárral szaggasd ki. Tojással azért megkenheted, hogy szép sárga legyen.
3/4 anonim válasza:
Elsőre ne hallgass! Zsiradék nem kell, mert nem lehet romlandó - ezért tejföl sem. NEM KELL HOGY EHETŐ LEGYEN! -ez a lényeg! Viszont idő állónak kell lennie. A második jó!
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ mindenkinek, akkor a másodikat választom:)
2011. ápr. 16. 09:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!