Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen olcsó húsvéti menüsort...

Milyen olcsó húsvéti menüsort tudtok?

Figyelt kérdés
Tényleg max. 3000 Ft-unk lesz a húsvétra,de azért szeretnék több félét főzni,hogy egy kicsit meglegyen a hangulat....
2011. ápr. 7. 19:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%
Főtt egész répából, főtt tojásból és fél kiló darálthúsból csinálnék egyben sült fasírtott, krumplipüré meg tejfölös fokhagymás kukoricasaláta. Kókuszgolyó, muffin v kevert süti meggybefőttel v amit találsz és még marad is a 3ezerből!;)
2011. ápr. 7. 19:32
 2/14 anonim ***** válasza:
78%
Levesnek gombaleves v zöldborsóleves ha szeretitek.
2011. ápr. 7. 19:33
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Én húslevest csinálok (csirkefarhátból), 1 kg darált húsból fasírtot (stefánia szeletet), veszek egy kötözött sonkát max. 1000 forintért, majonézes krumplisalátát készítek, a fonott kalácsot én sütöm, muffin és 2 rúd bejgli lesz még. Nem csinálok nagy felhajtást, ez kijön kb. 3 ezer forintból. Lisztem, krumplim, cukrom, tojásom, margarinom, dióm (pontosabban diópótlóm, ezzel szoktam készíteni a bejglit, nekünk ízlik így is) van otthon, szóval nem sok mindent kell venni.
2011. ápr. 7. 19:35
 4/14 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy nekem sajnos lisztet,tojást,cukrot,mindent kell vennem,azért vagyok ekkora bajban :(
2011. ápr. 7. 19:38
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a legelső válaszolóé tetszik, és a darált húst akár helyettesítheted konzerves löncshússal is. Jól áttöröd villával, és olcsóbb is szerintem.
2011. ápr. 7. 20:18
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél jó húsos pulykanyakat. Főzz belőle húslevest. A húst szedd le a csontokról. Daráld meg,vagy vagdald jól össze.

Zsíron piríts meg hagymát.tegyél rá pirospaprikát,majd a húst. Sót,borsot,oregánót ée egy pici vizet tegyél bele,és forrald jól össze. Önts hozzá egy kevés ketchupot,hogy szaftja legyen.

Főzz ki spagettit vagy Penne tészát,és keverd össze a hússal.

De palacsintába is töltheted,és kevés tejföllel a sütőben átsütöd.

Vagy készíts fél kiló lisztből tojás nélkül kelt tésztát.

Ha megkelt,nyújtsd ki vékonyra. A húst kend rá és csavard fel,mint a piskótát szokás. Süsd meg tepsiben. Ha kihűlt szeleteld fel.

Köretnek adhatsz hozzá rizst,párold zöldséget vagy krumplisalátát.

A hajában főtt krumplit még melegen vágd szeletekre,és leverd össze tartármártással.

Vagy hagymát szelj karikára,öntsd le ecetes-cukros salátalével. Hagyd egy kicsit összeérni és keverd össze a meleg krumplival, és tegyél rá tejfölt.

De a húsból készíthetsz fasirtot is.

Linzer tésztából süss 4-5 lapot.

Kend meg őket lekvárral,vagy valamilyen főzött pudinggal. Másnap felszeletelheted. A tetejére csokimázt tehetsz,de a porcukor is jó. Kiadós,olcsó és finom is.

2011. ápr. 7. 20:25
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2011. ápr. 7. 20:27
 8/14 anonim ***** válasza:
71%

az is kérdés, hány főre szeretnél főzni.először is az alapdolgokból vegyél valamennyit,liszt, tojás, ....stb.

aztán meglátod mennyi marad húsra, esetleg valami egyszerű kevert sütire.ha ezt már naggyából tudod, konnyebb tippeket adni.

üdv.

2011. ápr. 7. 20:27
 9/14 A kérdező kommentje:
csak ketten leszünk a párommal....na meg a kutya :P
2011. ápr. 7. 20:32
 10/14 anonim ***** válasza:
79%

zöldségleves (2 répa,üveges borsó,tészta) kb 300Ft

hamis paradicsomos pörkölt

30deka parizelt rákockázol 1 fej dinsztelt hagymára,picit piritod,ráöntessz paradicsompürét,delikát bele

tészta hozzá,esetleg sajt rá ez 5-600Ft max

egyszerű joghurttorta

veszel egy nagypoharas joghurtot (saját márkás pennyis vagy teszkós 130Ft körül van)

egy kis tasak zselatint felfőzöl vizzel,hozzáöntöd a joghurtot,és beleöntöd vmi formába (kuglóf formába szoktam)

ha akarsz tehetsz bele gyümölcsöt,de anélkül is finom

hűtőbe teszed,2 órát áll,és kiboritod,szeleteled

olcsó csokis szelet

1 tojás,25dkg cukor,2 kanál kakaó,1 sütőpor,7 deka vaj,3 deci tej,25 deka liszt,citromlé kicsi

Liszten kivül összekeversz mindent,majd a lisztet is,sütőbe megsütöd,hamar kész

kakaó helyett télapóról megmaradt csokit szoktam

2011. ápr. 7. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!